“Vanavond en vannacht behoorlijk winderig, enkele druppels zijn niet uitgesloten”

Vanavond is het eerst nog behoorlijk winderig met rukwinden rond 50 km/u. Tijdens de nacht naar zaterdag zal de wind slechts een beetje afzwakken. Bij gemiddeld 4 Beaufort uit het zuiden wordt het niet kouder dan een graad of 8. De bewolking blijft in de meerderheid en enkele druppels zijn niet uitgesloten.

Zaterdag zal er in vergelijking met de voorbije dagen beduidend meer bewolking over Limburg aanwezig zijn. Het blijft zo goed als droog met regionaal misschien tijdelijk eens wat gedruppel. Met tussenpozen komt er ook wel ruimte voor de zon.

De temperatuur levert enkele graden in t.o.v. vrijdag maar zal nog steeds tot vlot boven 10°C oplopen. De maxima zullen niet ver uit de buurt van 13 a 14°C uitkomen. Dit bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

In de nacht naar zondag blijft het kwik ver uit de buurt van het vriespunt. De temperatuur blijft zelfs dicht in de buurt van 10°C schommelen. Regionaal kan er eens wat lichte regen of motregen vallen. Neerslag van betekenis is echter niet te verwachten.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer