Jonas Roosens

Voorlopig laatste concert van Arno in AB gaat niet door

Het concert van Arno in de AB in Brussel volgende dinsdag gaat niet door, dat schrijft Het Laatste Nieuws en is bevestigd aan onze redactie. Arno heeft al enkele jaren gezondheidsproblemen. Vorige maand stond hij al drie keer in de AB en hij gaf ook nog enkele concerten in Kursaal in Oostende. Dinsdag zou hij zijn voorlopig laatste concert geven, maar dat wordt nu dus afgelast.

Arno begon dit jaar weer met optreden nadat hij vorig jaar enkele maanden een rustpauze moest inlassen wegens gezondheidsproblemen. De zanger kreeg eind 2019 de diagnose pancreaskanker en werd in april 2021 opnieuw opgenomen in het ziekenhuis met complicaties als gevolg van zijn behandeling. Daar herstelde hij weer snel van, maar hij kreeg het advies van zijn artsen om even een rustpauze in te lassen. Op 12 januari trad hij weer op tijdens een Radio 1 Sessie op de VRT. 

Er volgden ook nog concerten in de AB in Brussel en in Kursaal in Oostende. Voordat hij aan zijn minitournee begon kon Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier Arno spreken.

Vorige week ontving Arno een Lifetime Achievement Award op het Filmfestival van Oostende. 

Vanavond was er een eerbetoon bij KV Oostende, waar Arno in zijn jonge jaren nog gevoetbald heeft. De spelers droegen truitjes met daarop "Oh la la la, c'est magnifique", een ode aan Arno en zijn groep TC Matic en een verwijzing naar de goaltune van KVO. 

"Ook volgend seizoen zal de songtitel trouwens een plekje krijgen op de shirts. Arno zelf kan er zaterdag helaas niet bij zijn maar zijn broer Peter zal er bij de aftrap een gepersonaliseerd shirt voor zijn broer overhandigd krijgen", staat op de website van KV Oostende. Na de wedstrijd zullen de truitjes geveild worden voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. 

Meest gelezen