© AFP

Nieuwe bondscoach Argentinië moet voor terugkeer Messi zorgen

Edgardo Bauza is de nieuwe bondscoach van Argentinië. De 58-jarige Argentijn is de opvolger van Gerardo Martino, die een week na de met strafschoppen verloren finale van Chili in de Copa America Centenario opstapte. Vrijdag ondertekent hij zijn contract, zo maakte de Argentijnse Voetbalbond (AFA) maandag bekend.

De belangrijkste taak van Bauza wordt sterspeler Lionel Messi overtuigen om toch terug te keren bij de Argentijnse nationale ploeg voor de kwalificaties van het WK 2018 in Rusland. Na de finale in de Verenigde Staten had een teleurgestelde Messi gezegd dat er een einde was gekomen aan zijn interlandcarrière. Het was immers al de vierde finale die de draaischijf van FC Barcelona verloor met La Albiceleste, de derde op rij. Even later stapte ook Tata Martino op, hij haalde structurele problemen bij de Argentijnse bond aan als belangrijkste reden.

Edgardo Bauza was sinds een jaar aan de slag als coach van het Braziliaanse Sao Paulo, nadat hij in 2014 met het Argentijnse San Lorenzo de Copa Libertadores gewonnen had, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer