AFP/Reuters
Volledig scherm
© AFP/Reuters

Premier League zet Abramovitsj aan de kant als Chelsea-directeur, ook Hyundai haakt af als sponsor

Premier LeagueOndanks het feit dat de Engelse overheid beslag heeft laten leggen op Chelsea, wijkt oligarch Roman Abramovitsj niet van zijn plan af: hij wil de Premier Leagueclub zo snel mogelijk verkopen. De raad van bestuur van de Premier League legde hem intussen ook een verbod op om zijn functie als directeur van de club uit te oefenen. Verschillende Chelsea-spelers worden ook al aan nieuwe clubs gelinkt. De Italiaanse krant Gazzetta dello Sport gaat opnieuw voor het voor de hand liggende verhaal: “Lukaku wil inleveren om terug te keren.” 

16 reacties

  • Bruno Verhofstede

    2 jaar geleden
    De Belg. regering confisqueerde op dezelfde wijze de Belgische eigendommen van de familie Arenberg na WO I om druk te zetten op de staat Duitsland voor het naleven van herstelbetalingen. Maar wat heeft een privaat persoon te maken met de daden van een publiekrechtelijke staat ? De geschiedenis herhaalt zich, hoewel hier wel de nuance gemaakt moet worden dat de oligarchen rijk geworden zijn door hun geprivilegieerde relaties met het Kremlin, dit in tegenstelling tot de familie Arenberg.
  • Peter Berg

    2 jaar geleden
    Ik lees hier dat "onschuldigen" getroffen worden. Verdiep je dan maar eens in Russische zakenleven. Als je geen supporter bent van Putin zal je in Rusland geen oligarch worden.
  • Rudy Chalmet

    2 jaar geleden
    Pure diefstal is wat de Engelse regering nu doet !! Ze viseert Russische individuele personen uit wraak om de inval . Deze personen hebben NIKS te maken met de oorlog !! Wat Engeland doet is ongrondwettelijk en racistisch !! Hopelijk gaan al die rijke sponsors uit Rusland en China zich nu terugtrekken , en gaan al die topclubs failliet !! Eens zien wat de Engelse regering en het Westen dan zullen zeggen , na dat het Westen zelf deze oorlog heeft uitgelokt !!
  • dirk belis

    2 jaar geleden
    Alles,maar dan ook alles! wat die Russen aan eigendom hebben verkopen en doneren aan Oekraïne na de oorlog en als Putin eruit is om het land terug op te bouwen.
  • Maurice Van der Leene

    2 jaar geleden
    Het zal eens tijd worden zo zal het mischien eens stoppen met deze decadente lonen van die voetballers want die denken ook boven de wet te staan wat belastingen betalen betreft het is precies hoe rijker je bent hoe minder belastingen deze willen betalen het word tijd dat ze beseffen dat het dankzij de burgers die een ticket kopen om naar hun voetbal te komen kijken! dus geen burgers is ook geen inkomen voor deze voetballers dus een ferarietje minder en wat meer belastingen betalen zou fair zijn