Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Beresterke Van Aert loodst wankelende Roglic naar de eindzege in Parijs-Nice: “Of hij het zonder mij gehaald had? Ik denk het niet”

Parijs-NiceEen beresterke Wout van Aert heeft Primoz Roglic de eindzege in Parijs-Nice bezorgd. De gele trui van de Sloveen hing in de slotrit opnieuw aan een zijden draadje, maar Van Aert kende een wonderdag en redde de meubelen. De ritzege op de Promenade des Anglais was voor Simon Yates. “Wout is half mens, half motor”, uitte Roglic z'n dankbaarheid na de aankomst.

72 reacties

  • Wim Verstappen

    2 jaar geleden
    Straffe prestatie van Wout, een topper én een echte teamspeler! Ik denk dat MvdP dat ook wel zou doen als hij een ploegmaat aan de eindoverwinning in een ronde kon helpen, maar die situatie doet zich niet voor.
  • patrick isenborghs

    2 jaar geleden
    Ben Van Nijlen aan wie heeft Merlier zijn 2 mooiste overwinningen van 2021 te danken denk je?
  • Liliane Wuyts

    2 jaar geleden
    Inderdaad Guy Malfait, maar kunnen of willen die mannen dat? Wat heeft Alaphilippe betekend voor Remco in de Tirreno ? Hij kon zelf niet volgen. Pogacar is kopman, dus die moet dat niet doen. MVdP is ook kopman, dus... En bij Jumbo is de verstandhouding heel goed. Die hebben een plan en houden zich daaraan. Van Aert staat daar toch maar mooi te blinken in het groen en zoals hij zelf zegt is hij heel tevreden met het resultaat en voelt hij zich opperbest. Dus op naar het volgende zeker?
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Remco krijgt een inzinking en zal volgens de 'kenners' nooit een grote ronde kunnen winnen. Roglic krijgt een inzinking maar kan volgens de 'kenners' toch nog de ronde van Frankrijk winnen. Pogacar kan volgens diezelfde 'kenners' nooit een inzinking krijgen.
  • alex van asbroeck

    2 jaar geleden
    ik zou Wout ook graag een grote ronde zien winnen, maar op de beklimmingen in de Tour heeft hij toch een beetje zijn gewicht tegen. Kracht lost niet alles op. Maar met zijn prestaties en klasse zouden ze hem toch eens de kans moeten geven en hem volop steunen, wie weet?