Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept.
Groene groenten en een overheerlijke dressing die je in een handomdraai op tafel zet. TikTokkers zijn dol op de Green Goddess-salade. Het idee is niet nieuw: de Green Goddess-dressing is een klassieker, die meestal met mayonaise, zure room, kervel, bieslook, ansjovis, dragon, citroensap en peper gemaakt wordt.
De Amerikaanse foodblogger Baked My Melissa, die allerhande zoete lekkernijen verkoopt via haar webshop, gooide het over een gezondere boeg: ze maakte een veganistische en vetarmere versie van de Green Goddess-dressing en combineerde het sausje met fijngesnipperde lente-ui, blokjes komkommer en witte kool. Haar filmpje op TikTok werd - ja, er volgt een understatement - warm onthaald: het werd intussen al meer dan 1.7 miljoen keer bekeken.
TikTokkers duiken massaal hun keuken in, en ook jij kan aan de slag met het recept van Melissa.
RECEPT: De green goddess-salade van Baked by Melissa
Dit heb je nodig:
Voor de salade:
• 1 kleine witte kool • 1 komkommer • 1 bosje verse bieslook • 2 à 3 stengels bos- of lente-ui (naar smaak)
Voor de dressing:
• limoensap van twee limoenen • 2 eetlepels olijfolie • 2 eetlepels rijstazijn • 2 teentjes knoflook • 1 kleine sjalot • 1 handje walnoten, amandelen of cashewnoten • 2 handjes verse basilicumblaadjes • 2 handjes verse spinazie • 20 gram edelgistvlokken (een veganistisch alternatief voor parmezaan • snufje zout • extra: een jalapeño voor meer pit • extra: een halve avocado voor een romigere textuur
Zo maak je het:
1. Snijd de witte kool, komkommer, bieslook en bos-/lente-ui fijn met een scherp mes en gooi alles bij elkaar in een grote saladekom.
2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender (eerst de vloeibare ingrediënten) of pureer met een staafmixer.
3. Doe de dressing bij de salade en mix het geheel goed door elkaar.
4. Serveer de salade met nacho’s, op brood of op een cracker.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijnenergie
Uitsteltermijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuurshock terecht?
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
-
Van bakuchiol tot sando’s en mycelium: dit zijn de beauty-, food-, mode- én decotrends van 2022
Klinken bakuchiol, sando’s en mycelium nog onbekend in de oren? Dan komt daar dit jaar gegarandeerd verandering in. Drie experts op het vlak van food, beauty, mode en decoratie delen maar al te graag welke trends in 2022 helemaal zullen doorbreken. Van desserts van broodafval, hoteldining, beautysupplementen tot de trendy saturatiekleuren, 2022 zal je nog verbazen. -
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen