Twee kerncentrales blijven open wat Conner Rousseau betreft: "Voor de mensen maakt het niet uit dat hun elektriciteit van gas of kerncentrales komt”

NieuwsAls het van Conner Rousseau en zijn partij Vooruit afhangt, dan blijven de twee jongste kerncentrales open. Dat vertelde Rousseau vanmiddag in de studio van ‘VTM NIEUWS’. Daarnaast pleit hij voor een snelle oplossing voor de hoge energieprijzen en een verlaging van de accijnzen: “De mensen worden elke dag armer”.

179 reacties

  • Ivo Janssens

    2 jaar geleden
    We zijn voor ongeveer 20% van de elektriciteit afhv van dinosap. Als het dinosap verdubbeld in prijs zou de prijs elektriciteit dus maar nauwelijks mogen stijgen. Dat dit nu echt wel anders is betekend enkel dat enkelen nu schandalig rijk aan worden zijn en daar moet de politiek iets aan doen. Anders zal de energieprijs altijd stijgen, ook al zijn we niet langer afhv dinosap. Dus ook de "groene" energie zal dan duurder worden...
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Erik Wymeersch, hoe komt u erbij dat ze zeer veilig zijn als men miljarden euro's moet uitgeven om te voldoen aan de strengere veiligheidsnorm?
  • Erik Wymeersch

    2 jaar geleden
    Hou alle 7 zeer veilige kerncentrales open !!!!
  • jan geens

    2 jaar geleden
    Jaja, electrisch rijden , electrisch stoken , electrisch alles ... en waar gaan we dat halen ? van de wind ? Ik denk dat we meer gas zullen nodig hebben ipv minder .Dat zijn dan weer zorgen voor morgen nietwaar ?. Als iedereen met zo'n overgesubsidieerde dure warmtepomp in huis tot de ontnuchterende vaststelling komt dat er stappen achteruit gezet zijn ipv vooruit en al die subsidies weer via nieuwe accijnzen doorbelast zijn.
  • Wilfried Vanden Berg

    2 jaar geleden
    Ik heb Rousseau bezig gezien en gehoord in De Afspraak . Man Man Man die hoort zichzelf graag praten blijkbaar . En die zit nu al in verkiezingsmodus . Die was zijn partij Vooruit aan het profileren als zijnde de redende partij van België in deze energiecrisis . Je kreeg er bijna hoofdpijn van .