Onderhandelaars van Oekraïne en Rusland gingen al verschillende keren samen aan tafel zitten in Wit-Rusland.
Volledig scherm
Onderhandelaars van Oekraïne en Rusland gingen al verschillende keren samen aan tafel zitten in Wit-Rusland. © EPA

Moskou en Kiev voorzichtig positief over onderhandelingen: “Concrete resultaten binnen paar dagen”

Zowel Moskou als Kiev zijn voorzichtig positief over de vredesonderhandelingen. Ze verwachten de komende dagen "concrete resultaten", klinkt het bij Russische en Oekraïense leden van de delegaties. De twee landen onderhandelen al twee weken, maar hebben tot dusver geen doorbraak bereikt.

81 reacties

  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Gezond verstand gebruiken gezond boeren verstand en niet luisteren naar de op jutters van de EU die hebben de mensen van Oekraïne hun kop zot gemaakt. We leven in een wereld verdeel onder grootmachten en die zullen koste wat koste hun gebied behouden. In een ideale wereld zou dat niet zo zijn maar dat bestaat niet. In een oorlog zijn er geen winnaars en alleen dode helden.
  • Ian Vandenbossche

    2 jaar geleden
    Geloof nooit, NOOIT wat het Russisch regime (het 'Poetinisme') beweert. Het waren toch maar leger oefeningen aan de grens van Oekraïne...de inval wat toch om mensen te 'redden'...
  • peeters jos

    2 jaar geleden
    Kritisch denken en gezond scepticisme is een grondrecht. En een geschiedenisles in kan helpen om zaken in context te zien. Trap echter niet in de val van het Russisch indoctrineren en de propagandamachine. Je leeft hier in het vrije Westen.
  • dirk derycke

    2 jaar geleden
    Poetin en zijn gangster regering beweerden ook dat ze Ukraine niet gingen binnenvallen het waren slechts militaire oefeningen ! Wie nu gelooft dat hij vlug vrede wil, denk het niet !
  • PETER PERMENTIER

    2 jaar geleden
    We lezen of krijgen het te lezen dat enkel de USSR de boeman is, maar ok ik ben niet akkoord met wat er nu gaande is, maar USA stookt al 2 weken dat er Chemische wapens zullen worden gebruikt, nu moet ook handel tussen de USSR en China worden gestopt, want China steunt de USSR, laten we eigenlijk al die onzin stoppen, als men zo verder gaat stop hier de winst gevende economische democratie ook wel eens, en krijgen we hier ook van de brokken, en de EU zal dit niet kunnen stoppen of de Navo of VN