Elf doden na luchtaanvallen op havenstad Mykolajiv: “Rusland vuurde clusterbom af op woonwijk”

Bij de bombardementen in de havenstad Mykolajiv, nabij Odessa in het zuiden van Oekraïne, zijn zeker elf doden gevallen. Dat zegt de gouverneur van de regio zondag. Een woonwijk werd beschoten met clusterbommen, stelt oorlogsjournalist Robin Ramaekers ter plaatse vast. 

  1. Op het nippertje nog een hybride gekocht: door fiscale regelgeving vanaf morgen niet meer volledig aftrekbaar

    Op het nippertje nog een hybride gekocht: door fiscale regelge­ving vanaf morgen niet meer volledig aftrekbaar

    Vanaf 1 juli zullen hybridewagens niet meer volledig fiscaal aftrekbaar zijn. Dat zet bedrijven aan om nog net voor die datum een hybridewagen of -wagens te kopen. Met de nieuwe regelgeving zal een hybridewagen dit jaar en volgend jaar wel nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Vanaf dan zal de aftrekbaarheid jaar na jaar met 25% dalen, totdat het fiscale voordeel in 2028 verdwijnt. Kopers die hun contract voor een hybridewagen vandaag nog tekenden, genieten dus wel nog die volledige fiscale aftrekbaarheid.
  2. Wat is de impact van seksueel misbruik op heel erg jonge kinderen? “Hoe sneller je reageert, hoe kleiner de kans dat ze er in latere leven last van hebben”

    Wat is de impact van seksueel misbruik op heel erg jonge kinderen? “Hoe sneller je reageert, hoe kleiner de kans dat ze er in latere leven last van hebben”

    De 38-jarige kleuterleraar van een school in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen heeft volgens zijn advocaat verklaard dat de feiten zich “de afgelopen maanden” hebben afgespeeld. Dat zegt meester Jeroen De Backer in ‘VTM Nieuws’. “Het misbruik zou eerder recent zijn en enkel op deze school gebeurd zijn", klinkt het. Het gerecht voert nu een onderzoek naar de precieze omstandigheden en is spaarzaam met commentaar. “Rust is nu heel belangrijk, rust voor het kind maar ook voor de ouders", legt Vigdis Vanbeselaere, vertrouwensarts bij het vertrouwenscentrum kindermishandeling uit.