© Photo News

Werkloosheid daalt in provincie Antwerpen, maar niet voor mensen zonder diploma

De werkloosheid in de provincie Antwerpen daalt. Maar laaggeschoolden en mensen van allochtone afkomst profiteren daar niet van. Hierdoor wordt de ongelijkheid alleen maar groter.

christof willocx

Het aantal werklozen in Vlaanderen daalt sinds augustus 2015 elke maand. Vanaf januari 2016 loopt de maandelijkse daling zelfs op tot 3 à 4%. In de provincie Antwerpen is de daling met 1,6% wel beperkter.

Niet enkel positief

Toch is het verhaal niet alleen positief. Zo daalt in heel Vlaanderen de werkloosheid bij vijftigplussers, behalve in de provincie Antwerpen. Het valt ook op dat de laaggeschoolden niet profiteren van de heroplevende arbeidsmarkt. De werkloosheid bij mensen die geen diploma van de middelbare school hebben, is in een jaar tijd in de provincie Antwerpen zelfs met 1,6% gestegen.

Er is nog een ander probleem. De werkloosheid bij autochtonen daalt in de provincie Antwerpen met meer dan 3%, terwijl die bij de mensen van allochtone afkomst – waarvan minstens één ouder in het buitenland is geboren – met meer dan 2% stijgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER