Einde verhaal voor Beerschot in 1A.
Volledig scherm
Einde verhaal voor Beerschot in 1A. © BELGA

Het doek valt voor Beerschot: kroniek van een aangekondigde degradatie

BeerschotOp 29 november 2020 stond Beerschot aan de leiding in 1A, maar volgend seizoen wordt het dus opnieuw 1B. Hoe is het in zestien maanden in godsnaam zó fout kunnen lopen? Een verhaal van een bestuur dat verkeerde personeelskeuzes maakte, trainers die de juiste snaar niet konden raken en spelers die vertrouwen en betrokkenheid misten.

10 reacties

  • James Williams

    2 jaar geleden
    Op alle vlakken game over. Binnen 3 jaar bestaat Beerschot niet meer en terecht.
  • Juan Van Cleemput

    2 jaar geleden
    Die zien we jaren niet meer terug in 1A
  • Rob Vlam

    2 jaar geleden
    Een bart verhaeghe hebben ze nodig, die zelf zijn scheidsen kiest en de var een beetje "helpt". Zo is de realiteit, zolang de oude krokodillen aan de macht blijven in voetbal land.
  • Patrick Jonkers

    2 jaar geleden
    ik vind dat je er 2 ploegen moet aan toevoegen: Krc Genk en Standard Luik.
  • Dirk Van den Bogaert

    2 jaar geleden
    Ik kan niet zeggen dat ik er rouwig om ben. En wat er komt in 1B wordt zeker niet makkelijker want, los van wie er promoveert, er blijven minstens twee zeer ambitieuze ploegen over uit het viertal Westerlo, RWDM, Waasland-Beveren en Deinze die wel een duidelijk plan hebben en in tegenstelling tot Beerschot echt investeren in hun spelerskern. Ondertussen houdt de prins de vinger op de knip en laat elders clubs als Sheffield en Châteauroux ook verder afglijden zonder een spier te vertrekken.