Radio 2

Loods met mobilhomes brandt uit in Herentals: ramen en deuren gesloten houden

In Herentals is een loods met auto’s en mobilhomes nabij de ring rond Herentals volledig uitgebrand. Er was een felle rookontwikkeling en daarom moesten buurtbewoners ramen en deuren gesloten houden. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Zondagavond iets voor middernacht is er brand ontstaan in een grote loods aan Hannekenshoek, nabij de ring rond Herentals. “Het gaat om een langgerekte loods van 10 bij 30 meter”, vertelt Mien Van Olmen (CD&V), burgemeester van Herentals. “In de loods staan veel voertuigen, waaronder mobilhomes.” Die zijn allemaal mee uitgebrand. Ook het dak van de loods is ingestort. 

BE-Alert

De brand zorgde voor heel wat rookontwikkeling. “Daarom kregen inwoners van Herentals via het automatische alarmsysteem BE-Alert een sms’je met de vraag om ramen en deuren gesloten te houden.” De brandweer zette meetploegen in om eventuele schadelijke stoffen in de buurt vast te stellen, maar er werden geen te hoge concentraties gemeten. De brand zorgde voor geurhinder door het polyurethaan dat aanwezig is in de zetels en dashboards van de uitgebrande voertuigen.

Er raakte niemand gewond. Intussen is de brand onder controle. De oorzaak is voorlopig nog onbekend. 

Meest gelezen