De fase waar het KV Mechelen om te doen was: bij de herneming van de penalty voor Charleroi stond Ilaimaharitra al in de zestien.
Volledig scherm
De fase waar het KV Mechelen om te doen was: bij de herneming van de penalty voor Charleroi stond Ilaimaharitra al in de zestien. © VTM

POLL. Bij KV Mechelen vonden ze dat de VAR een black-out had: had penalty nog eens hernomen moeten worden?

KV MechelenJe zou er moedeloos van worden. KV Mechelen gaf tegen Charleroi wéér een voorsprong weg, en wéér incasseerde het een tegengoal op stilstaande fase. Maar achteraf was vooral de arbitrage de gebeten hond.

19 reacties

  • Brent Somers

    2 jaar geleden
    Als die bal binnengaat maakt het geen bal uit dat die aanvaller eerder in de 16 is. Haalt hij profijt hierhuit keur je hem af.
  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Mechelen gewoon bestolen door arbitrage en de var ...! Waar hebben we dit nog gehoord ...🙄...?
  • Evan De Jongh

    2 jaar geleden
    Misschien heeft Mechelen het zichzelf aangedaan maar je kan moeilijk ontkennen dat ze gezocht worden door de scheidsrechters en vooral door de bond. Na het seizoen dat ze gedegradeerd waren en op sportieve wijze terug naar 1ste gingen merkte je het al en hoe beter ze spelen hoe meer ze gezocht worden. Dat de bond nu gewoon toegeeft dat ze Mechelen niet in 1ste willen. De enige ploeg die in België bewust geholpen wordt is Anderlecht, al de rest moet zijn plan trekken en op het beste hopen.
  • Raoul Van Bulck

    2 jaar geleden
    Lees op wikipedia het regelement eens door! Besluit keeper mag niet vertrekken van zijn lijn voor de strafschopnemer de bal raakt.Strafschop moet in een vloeiende beweging getrapt worden, wat dan met de aarzeling voor de trap, geen vloeiend beweging niet meer, en door de aarzeling kan de keeper dan te vroeg vertrekken. Speler die te vroeg inloopt voor de trap kan geen geldig doelpunt scoren omdat hij voorsprong neemt op de reglementaire vertrekkers.
  • Paulus de Mos

    2 jaar geleden
    De man die te vroeg in de 16 meter kwam had geen enkele invloed op het spel , omdat de bal er gewoon in ging had de keeper hem gehouden en de afgeketste bal in tweede instantie door deze speler in doel getrapt zijn had de VAR hem af moeten keuren Een keeper die te vroeg vertrekt heeft meer kans de bal te houden mits hij de juiste hoek kiest en heeft dus wel invloed op het spel Het is zoals de "huisref" Tim Pots zegt , vreemd weer dat hier over gezaagd wordt