Mogelijke pyromaan slaat opnieuw toe in Hoboken: twee wagens licht beschadigd na nieuwe poging tot brandstichting

Hoboken -

Een mogelijke pyromaan heeft afgelopen nacht opnieuw toegeslagen in Hoboken. In de Frieslandlaan zijn twee wagens licht beschadigd na een (poging tot) brandstichting. Het is al de twaalfde autobrand in de directe omgeving in enkele weken tijd. De politie onderzoekt de zaak.

jtp

Brandweer en politie werden zondagnacht aangestuurd naar de Frieslandstraat. Een of meerdere onbekenden hadden getracht brand te stichten aan twee geparkeerde wagens. De eerste wagen, een Citroen C2, raakte beschadigd aan het achterwiel en de wielkast. Het vuur sloeg ook licht over op de wagen.

Bij de tweede wagen, een BMW, is de schade gering. De politie kon enkel brandschade vaststellen aan de achterband. Vermoedelijk viel het brandende voorwerp van de band vooraleer het vuur zich kon doorzetten. De brandweer kon het vuur snel doven. Niemand raakte gewond. Het is al zeker de twaalfde autobrand in de Hobokense wijk Portugezenhoek sinds eind januari.

LEES OOK. Slachtoffers na tien autobranden in twee weken: “Zet hier een tijdelijke camera”

De politie onderzoekt de zaak, maar heeft nog geen verdachte in beeld. “De feiten vinden meestal plaats in de avond of de nacht in de regio rond Hoboken. Bij elk vermoeden van brandstichting vragen we het gerechtelijk lab ter plaatse voor sporenonderzoek. Dat was voor de feiten van vannacht ook het geval”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

“Het onderzoek naar de verschillende vermoedelijk opzettelijke brandstichtingen wordt gevoerd. Bij een groot aantal feiten zijn er overeenkomsten, maar voorlopig beschikken we nog over te weinig informatie om een uitspraak te doen of de feiten door dezelfde verdachte of verdachten werden gepleegd”, aldus Bruyns nog.

Het ziet er niet naar uit dat de brandstichtingen kunnen gelinkt worden aan het drugsmilieu, maar eerder willekeurig zijn. Zo is de eigenaar van de geviseerde Citroen C2 van afgelopen nacht een gepensioneerde man.

De politie vraagt iedereen die verdachte zaken ziet, ze te melden bij de Blauwe Lijn. Dat kan op het gratis telefoonnummer 0800/123.12. Voor dringende zaken bel je best naar noodnummer 101.

LEES OOK. “Wat als het vuur was overgeslagen op ons huis?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen