© Jos Lacroix

Strusol geeft 2.650 euro aan het goede doel

De vereniging Sint-Truiden Solidair (Strusol) heeft 2.650 euro overhandigd aan drie goede doelen. Het geld werd bijeengesprokkeld door de mazoutaankoop.

Jos Lacroix

“We organiseren twee keer per jaar een samenaankoop van stookolie. Meer dan 1.000 gezinnen nemen hieraan deel. Door de grote groep zorgen we voor mooie korting. Bij de leverancier onderhandelden we bovendien een commissie per verkochte liter”, zegt initiatiefnemer en schepen van de Stad Sint-Truiden, Jurgen Reniers. "Samen met de grote korting die de gezinnen kregen, is het dus een win-winoperatie."

Aan de aankoop van februari namen vijfhonderd gezinnen deel. Een van de (nieuwe) goede doelen was ook gastheer voor de uitreiking van de cheques, namelijk vzw Team Hope. “Zij bedelen met vrijwilligers om de drie weken gratis voedselpakketten na doorverwijzing vanuit het OCMW van Sint-Truiden, Borgloon, Heers en dit maandelijks aan meer dan 400 mensen. Ze wensen nu een tweedehands bestelwagen aan te kopen om alles bij elkaar te kunnen halen”, aldus Jurgen Reniers.

Team Hope ontving 1.250 euro, Okra Sint-Truiden 1.000 euro en Mens mijn Vriend van Nieuw-Sint-Truiden 400 euro. Okra organiseert jaarlijks een kerstfeest voor 250 kansarmen en hun kinderen. Mens mijn Vriend ontfermt zich over zieken en ouderen op Nieuw Sint-Truiden, onder meer door ziekenbezoeken en presentjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer