Videospeler inladen...

Doorbraak in moordzaak rond juf Mieke uit Herentals: 37-jarige oud-leerling legt bekentenis af

Een 37-jarige man uit Berchem heeft bekend dat hij de moord op juf Mieke heeft gepleegd. Dat meldt het parket van Antwerpen, dat de man gisteren heeft gearresteerd. De man is een oud-leerling van zorgjuf Mieke Verlinden, die eind 2020 op gruwelijke wijze werd vermoord. De verdachte werd opgeroepen in een grootschalig DNA-onderzoek naar de moord, maar legde een bekentenis af, nog voor een DNA-staal werd afgenomen.

Meer dan een jaar na de moord op zorgjuf Mieke uit Herentals is er een doorbraak in de zaak. Zo laat het parket van Antwerpen weten. Op 10 november 2020 werd de 59-jarige vrouw met 101 messteken vermoord in haar woning. De vrouw werd dood teruggevonden in de woning in de Fabiolastraat in Noorderwijk, een deelgemeente van Herentals.

De zaak riep meteen heel wat vragen op. Zo werd er bijvoorbeeld niets gestolen uit haar woning: een portefeuille met geld lag onaangeroerd op de eetkamertafel.

Sporen

In de woning van de vrouw werd wel een schoenspoor van de dader gevonden en - wat belangrijker is - een DNA-spoor: bloed van de moordenaar. Waarschijnlijk had die zich bij de moord bezeerd.

Op basis van dat DNA-spoor konden de speurders bepalen dat de dader een man was. Later werd op vraag van de onderzoeksrechter een uitvoerig DNA-onderzoek opgestart. 

Bekijk hier een verslag van Caroline Van den Berghe, met daarin uitleg door het parket:

Videospeler inladen...

Bekentenis

In het kader van dat onderzoek heeft een 37-jarige verdachte uit Berchem onlangs een uitnodiging van de speurders gekregen voor een verhoor en de afname van een DNA-staal. 

De man was één van de zowat 100 oud-leerlingen van de vrouw die door de politie opgeroepen werden om vrijwillig een DNA-staal te laten afnemen.

Nog voor bij hem een DNA-staal werd afgenomen heeft de man gisteravond, in een uitvoerige verklaring, een bekentenis afgelegd. De dertiger was niet bekend bij politie en gerecht. Over de motieven is nog niets bekend.

Vandaag worden nog extra onderzoeksdaden uitgevoerd, onder meer de analyse van het DNA-staal, laat het parket weten. De onderzoeksrechter zal de man morgen verhoren. 

De familie van het slachtoffer laat weten dat de opheldering voor hen een grote geruststelling is.

Meest gelezen