De vertegenwoordigers spraken elkaar, in tegenstelling tot de voorgaande keren, via een videoverbinding.
Volledig scherm
De vertegenwoordigers spraken elkaar, in tegenstelling tot de voorgaande keren, via een videoverbinding. © Twitter/@Podolyak_M

Vredesgesprekken worden morgen voortgezet: “Moeizame gesprekken met Moskou”

De vredesonderhandelingen tussen delegaties uit Oekraïne en Rusland worden morgen voortgezet, aldus een Oekraïense deelnemer. De Oekraïense president Volodimir Zelensky heeft gezegd dat overleg met Rusland moeizaam vooruitgang boekt.

11 reacties

  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Waarom hebben ze niet van dag één de Nato afgezworen en de Krim en de twee Donbas provincies als Russisch erkend? Dan stonden misschien nog alle gebouwen en waren er niet zo veel doden en gewonden. Wat hebben ze nu gewonnen? In een oorlog zijn er nooit winnaars weten ze dat nog altijd niet.
  • Leo Mariën

    2 jaar geleden
    En nog maar eens een pakket maatregelen voor Rusland er bovenop. Denkt men nu echt dat het de onderhandelingen gaat beïnvloeden? De mensen in Rusland worden steeds meer in de handen van Poetin gedreven. Rebellerende Russen kunnen zelfs hun deviezen niet overplaatsen naar het westen. Ipv Poetin te isoleren geven we hem het ultieme gezag. Waar hebben we zo'n EU leiders aan verdiend en dan is er ook nog Amerika. Amerika first en de rest is parking.
  • Jo Delanghe

    2 jaar geleden
    ALLES is te wijten aan amerikaanse machtspolitiek !
  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Oekraïne moet stoppen met die zinloze onderhandelingen , ze blijven de Oekraïners met hun voeten spelen . Want er zal nooit iets bereikt worden door onderhandelen met de liegende Russen . De NAVO zou het risico moeten pakken en Rusland aanvallen , maar eerst alle afstandsraketten en vliegtuigen klaar houden op scherp voor de juiste doelen te bombarderen in Rusland . Dus met duizenden jachtvliegtuigen en bommenwerpers erop af . En zeker de schuilkelder van Poetin met zijn gevolg zwaar bombarderen
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Zelenski is helemaal geen oorlogsstoker. Hij wil zijn volk vrij houden en hen motiveren om weerstand te bieden aan de aanvallers. Tegelijk doet hij alle moeite om de Navo en de EU aan te zetten om het Oekraïnse luchtruim te beschermen zodat de bombardementen stoppen. Zelenski is de oorlog om 'een stuk grond' niet begonnen maar wel Poetin, (vanuit zijn veilige bunker uiteraard).