Kempense politie-inspecteur wint Humo’s Comedy Cup 2021

De 34-jarige politie-inspecteur Vincent Voeten won in een uitverkochte Arenbergschouwberg Humo’s Comedy Cup 2021. In de finale nam hij het op tegen Jade Mintjens en Charles Le Riche. De inspecteur kreeg naast de eretitel ‘grappigste comedytalent van het jaar’ een cheque ter waarde van 1.000 euro. Maar "stoppen als politie-inspecteur is nog niet aan de orde", vertelde hij bij Radio 2 Antwerpen.

Zondagavond won Vincent Voeten uit Beerse Humo’s Comedy Cup 2021. De Kempenaar heeft een melancholische, sombere humor en dat viel in de smaak bij de 7-koppige vakjury met als juryvoorzitter Guy Mortier.  In de finale nam Voeten het op tegen Jade Mintjens - een concurrent uit eigen streek - en Gentenaar Charles Le Riche. 

Beluister hier het gesprek vanuit Start Je Dag

De politie-inspecteur begon in 2016 aan zijn carrière als stand-up comedian. Zijn inspiratie komt onder meer vanuit zijn job, maar ook Brits-Ierse comedian Jimmy Carr en de Amerikaanse Anthony Jeselnik zorgden voor inspiratie. Het is niet zijn eerste wedstrijd, zo’n vijf jaar geleden stond hij in de finale van de Lunatic Comedy Award en Utrechtse Comedy Talent Award. Ook werkte de Kempenaar mee aan de programma’s ‘Geubels en de Belgen’, ‘Is er een dokter in de zaal?’ en ‘De Slimste Mens Ter Wereld’.

Aan stoppen als politie-inspecteur denkt hij voorlopig nog niet. "Op een bepaald punt zal ik die keuze misschien wel moeten maken, om volledig voor comedy te gaan. Voor de komende maanden is dat zeker nog niet aan de orde", vertelde hij in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen.

(lees verder onder foto)

Van links naar rechts: Jade Mintjens, Charles Le Riche, Vincent Voeten

Voeten kreeg een geldsom van 1.000 euro en de eretitel ‘grappigste comedytalent van het jaar’. Onder andere Bart Cannaerts, William Boeva en Amelie Albrecht gingen hem voor. Voeten hoopt door deze overwinning meer mensen naar zijn zaalshow te lokken. 

Meest gelezen