M.C. terroriseerde in het verleden de Blankenbergse stationsbuurt met haar jeugdbende.
Volledig scherm
PREMIUM
M.C. terroriseerde in het verleden de Blankenbergse stationsbuurt met haar jeugdbende. © Proot/RV

Leidster van jeugdbende die 16-jarig meisje in elkaar liet slaan, mag tóch gevangenis verlaten: "Ik zal iets van m'n leven maken”

BlankenbergeVolgens de gerechtspsychiater was voor de 20-jarige M.C. uit Blankenberge geen enkele behandeling meer mogelijk, maar toch geeft de Brugse strafrechter haar nog een kans. Als leidster van een jeugdbende liet de jonge vrouw een 16-jarig meisje in elkaar slaan door twee minderjarigen, om zelf buiten schot te blijven. “Toch koestert de rechtbank de hoop dat de beklaagde haar leven weer op de rails kan krijgen.” En daar was M.C. zelf zichtbaar opgelucht door.

  1. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge
  2. “Hoe jij hiervan geniet... Om te kotsen": rechter snoeihard voor 19-jarige bendeleidster die 13-jarige slaat, vernedert en beelden online zet
    PREMIUM
    Blankenberge/Zeebrugge

    “Hoe jij hiervan geniet... Om te kotsen": rechter snoeihard voor 19-jarige bendeleid­ster die 13-jarige slaat, vernedert en beelden online zet

    De rechter in Brugge stak vandaag haar walging niet onder stoelen of banken voor de daden van een 19-jarig meisje uit Blankenberge dat eind februari een 13-jarig kind uit Zeebrugge heeft bedreigd, geslagen, bestolen en proberen af te persen. De vernederende taferelen werden gefilmd en op sociale media geplaatst. De tiener wordt aanzien als de leider van een jeugdbende die al geruime tijd de stationsbuurt van de badplaats terroriseert. “Weerzinwekkend. Je beleeft er genot van. Om van te kotsen", sprak de rechter.