© Luc Smeets

Start steunfonds ‘Vrienden van de Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten’

In aanwezigheid van gouverneur Herman Reynders en Hasselts burgemeester Nadja Vananroye werd het steunfonds 'Vrienden van de Virga Jessefeesten' opgericht.

Luc Smeets

De Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten behoren tot het cultureel erfgoed van Hasselt. Sinds 1682 wordt het Virga Jessebeeld door de straten van de stad gedragen. Doorheen de eeuwen is deze traditie tot een bijzonder cultureel feest uitgegroeid waar honderdduizenden bezoekers aan deelnemen. De ommegang met haar tweeduizend deelnemers, de rotten of straatcomités die hun buurt decoreren, de vele verenigingen die tijdens de feestperiode een optreden verzorgen en de vele Hasselaren die vrienden en familie uitnodigen, … Ieder zevende jaar zorgt de dynamiek van de Virga Jessefeesten voor een bijzondere sfeer van ontmoeting en verbondenheid.

Danny Quanten en Edward Smeets, die samen met een aantal vrijwilligers dit initiatief op touw zetten: “De Vrienden van de Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten willen de toekomst van de zevenjaarlijkse traditie mee veilig stellen.De kracht van de Virga Jessefeesten zijn honderden handen die samenwerken, een dynamiek vol ontmoetingen, verbondenheid en hoop. Daarom roepen we Hasselaren op om vriend te worden van de Virga Jessefeesten. Op die manier wordt een stuk cultureel erfgoed voor de toekomst bewaard met de realisatie van de ommegang en de projecten van het Virga Jessecomité vzw.” (Foto: VJF Comité-Roland Hermans)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer