© atv

WK 3X3 in Antwerpen in gevaar voor Nick Celis: kapitein van Belgische ploeg loopt zware blessure op

Slecht nieuws voor Nick Celis: de kapitein van de 3x3 Lions heeft bij zijn club Oxaco (Top Division 1) een knieblessure opgelopen. De kans bestaat dat Celis zo het WK 3x3 mist, dat in juni plaatsvindt in zijn thuisstad Antwerpen. “Vandaag ga ik op controle, maar ik vrees voor een gescheurde kruisband,” zei de kapitein van de 3X3 Lions en Team Antwerp.

Patrick Ceulemans

Nick Celis is naast het 3x3 ook actief in het klassieke 5X5 basketbal en dit bij de Antwerpse tweedeklasser Oxaco. Bij een ongelukkig contact tijdens de gewonnen wedstrijd tegen LDP Donza heeft Celis zaterdagavond een zware knieblessure opgelopen. “Ik vrees een gescheurde kruisband”, zegt Celis, die vandaag verder onderzocht zal worden.

De blessure van Celis is een opdoffer voor Team Antwerp, het beste Belgische 3x3-team dat 4de staat op de wereldranglijst en een van de sterkste teams in het 3x3-circuit. Ook Thierry Mariën staat met een schouderblessure aan de kant. “Komend weekend beginnen we terug aan het seizoen met Team Antwerp en trekken we naar het Zwitserse Zurich. Ja, met ook de voorbereiding van het WK in gedachte kan een blessure inderdaad niet op een slechter moment komen.”

Ook Thierry Mariën staat met een schouderblessure aan de kant. ©  AFP

Ook voor de 3x3 Lions is het uitvallen van Celis een ferme streep door de rekening. Celis is de kapitein en de bezieler van het team en staat op dit moment 5de op de wereldranking in het 3x3 basketbal. Het WK vindt van 21 tot 26 juni plaats in Antwerpen, uitgerekend in de thuisstad Antwerpen van Nick Celis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal