Garry Sterckx: “Zoveel vrouwelijke aandacht was ik niet gewoon.” © VTM

Geitenboer Garry zoekt de liefde op VTM: “Ik zoek vooral een vrouw die eerlijk is”

Itegem -

Of Boer zkt vrouw Garry Sterckx (46) een nieuwe partner oplevert, mogen we nog niet verklappen. Maar het programma haalde de geitenboer uit Itegem (Heist-op-den-berg) wel uit een flinke mentale dip. “Toen mijn ex-vrouw na een relatie van dertig jaar plots de benen nam, voelde ik de grond onder mijn voeten wegzakken”, zegt hij openhartig.

Tom Vets

In de uitzending van zondagavond werd getoond hoe de vrijgezelle dames kennismaakten met Garry op zijn erf in Itegem. Hoewel er al een oproepaflevering was gepasseerd, wisten de vrouwen niet hoe Garry eruitzag. “Alle vrouwen en Dina stonden rond een cocktailbar in de geitenstal”, blikt Garry terug. “Alles viel nog mee, tot op het moment dat de vrouwen zich omdraaiden en plots oog in oog met me stonden. Toen wist ik het eventjes niet meer”, zegt hij lachend. “Er hadden zich een twintigtal kandidaten voor mij ingeschreven. Ik kan het nogal goed uitleggen en ze krijgen me niet gauw met de mond vol tanden. Maar toen was dat wel het geval. Ik moest even bekomen. Die korte gesprekjes tijdens de speeddate liepen na een poos los, maar zoveel vrouwelijke aandacht was ik niet gewoon!”

Het was door toedoen van zijn dochter Willeke dat Garry in het datingprogramma terechtkwam. “Ze had al gezegd dat ze me zou inschrijven als er een nieuw seizoen kwam”, vertelt Garry. “Nooit gedacht dat ze dat meende. Plots ging de telefoon en kwam de vraag of ik wou meedoen. Ik was verrast, maar heb de kans gegrepen.”

Kan Garry omschrijven wat voor vrouw hij zoekt? “Ik heb altijd gezegd dat ik geen bepaald type voor ogen had. Ik zoek vooral een eerlijke vrouw -dat is voor mij het belangrijkste criterium- die er verzorgd bijloopt.”

Afgezien van breuk

Afgelopen weekend werd Garry 46 jaar. “De laatste twee jaar, sinds 11 maart 2020 om precies te zijn, was ik weer single. Voorheen was ik dertig jaar samen met mijn vrouw. Ik had haar leren kennen op school op mijn veertiende. Voor je het weet heb je een dochter en lijkt je leven al op vroege leeftijd definitief in de plooi te vallen. Toen dat twee jaar geleden niet het geval bleek, deed dat raar. Mijn wereld stortte in. Ik voelde de grond onder me wegschuiven. Het was nooit in mij opgekomen dat mij zoiets stond te wachten. Ik voelde me getrouwd voor het leven, én van de ene dag op de andere kreeg ik te horen dat ze weg was. Ik heb altijd hard gewerkt. Misschien te hard? Daar stond ik vroeger niet bij stil. Ik heb alleszins hard afgezien van die breuk.”

Tijdens die eerste moeilijke maanden kon Garry terugvallen op zijn dochter. “Die is 23 jaar en zorgde mee voor de was en de plas. Ik was in die periode zo van de kaart dat me dit zelf niet lukte. Pas na een hele tijd begon het weer te beteren.”

Ook in zijn bedrijf kan Garry rekenen op zijn dochter. “Ze kwam mee in de zaak. Alle dagen werken we samen. Ondertussen werkt ook haar vriend mee.”

Geitjes

Garry is geitenboer, maar dat was niet altijd het geval. “Ik begon pas in 2015 met geitjes. Vroeger had ik vleesvee. Ik combineerde dat met een andere job. Maar na een tijd gaf ik die job op om me volledig te concentreren op het boerenleven. Het vleesvee bleek niet meer rendabel, na wat zoekwerk bleken geitjes de beste garantie voor de toekomst van de boerderij.”

Gary is blij dat het programma op televisie komt. “Omdat mensen geregeld vragen naar de uitkomst. Hoewel ik destijds niet herkenbaar in beeld kwam, wisten vrienden en familie uiteraard dat ik meedeed.”

Door de opnames, die vorige zomer plaatsvonden, kreeg Garry weer meer plezier in het leven. “Ik voel opnieuw meer zelfvertrouwen, ook in vertrouwen naar buitenstaanders. Dankzij het programma heb ik weer geleerd om een beetje plezier te maken in het leven. De opnames deden mij deugd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER