Juf Mieke Verlinden uit Noorderwijk werd op 10 november 2020 op klaarlichte dag bij haar thuis vermoord. De 59-jarige vrouw met 101 messteken om het leven gebracht. Haar moordenaar is eindelijk gevat.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Mieke Verlinden uit Noorderwijk werd op 10 november 2020 op klaarlichte dag bij haar thuis vermoord. De 59-jarige vrouw met 101 messteken om het leven gebracht. Haar moordenaar is eindelijk gevat. © VTM

RECONSTRUC­TIE. Groot DNA-onderzoek en meer dan honderd tips: de maandenlange zoektocht naar moordenaar van juf Mieke

Eén jaar en vier maanden na de moord op juf Mieke heeft de politie haar moordenaar opgepakt. De 59-jarige zorgjuf uit Noorderwijk werd op klaarlichte dag in haar eigen huis gedood met liefst 101 messteken. Door wie, dat bleef al die tijd een raadsel. De speurders organiseerden een grootschalig DNA-onderzoek waarbij aan 435 mannen uit het dorp een staal werd gevraagd én hielden een spreekuur in de pastorie van Noorderwijk, in de hoop dat de dader bij hen zou komen ‘biechten’. Dat gebeurde niet, maar nu heeft de politie dan toch een verdachte opgepakt. Het gaat om een 37-jarige oud-leerling van juf Mieke, die de feiten intussen bekend heeft. Een reconstructie van een zoektocht die zestien maanden duurde.