© jan claeys

E40 richting kust volledig afgesloten door ongeval met vrachtwagen: “Blijf er weg”

Door een verkeersongeval is de E40 richting kust, ter hoogte van Beernem, volledig versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Automobilisten krijgen de raad om voor een alternatieve route te kiezen. Er staat momenteel al een file van ruim vier kilometer.

mtm

Op het rechterrijvak van de autosnelweg zijn momenteel werken aan de gang. Een vrachtwagenbestuurder had dat blijkbaar niet opgemerkt en reed rond 9.30 uur vol tegen een signalisatievoertuig. Daardoor is de E40 volledig versperd. Er is absoluut geen doorgang waardoor de file erg snel aangroeit.

“We roepen de mensen dan ook om daar weg te blijven en voor een alternatieve route te kiezen”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie vanuit Antwerpen richting kust wil, kan de E34 nemen. Vanuit Gent is het aangewezen om de E17 te volgen richting Kortrijk, en dan van daaruit de E403 richting Brugge te nemen.

De bestuurder van de vrachtwagen raakte slechts lichtgewond, maar het is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren om zijn voertuig te takelen. Er staat richting kust al een file vanaf Aalter. Iedereen moet sowieso de snelweg in Aalter verlaten en een lokale omleiding volgen. Richting binnenland staat er op de E40 een kijkfile vanaf Oostkamp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer