rv
Volledig scherm
© rv

Azarenka verwijdert na tranendal haar sociale media: “Ik mis medeleven en empathie in deze wereld”

TennisEmoties op de court laaiden zelden zo hoog op als in Indian Wells 2022. Na vorige week Osaka gisteren ook Azarenka. Het voormalige nummer een van de wereld barstte in de tweede set plots in tranen uit in de Californische woestijn. “Sorry”, stamelde de 32-jarige Wit-Russische tot twee keer toe. Op de persconferentie achteraf gaf ze wat meer uitleg, om erna al haar sociale media af te sluiten. De WTA laat inmiddels weten dat (Wit-)Russische speelsters niet hoeven te vrezen voor een schorsing.

5 reacties

  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Waarom zouden gewone burgers en sporters het moeten opnemen tegen hun oorlogszuchtige leiders? Ik ga ook niet vechten, omdat de EU persè een oorlog wilt met de Russen, terwijl ze zelf de oorlog gaan uitzitten in alle luxe in de USA. Wat een onzin.
  • Toon Schouteden

    2 jaar geleden
    “Speelsters mogen niet gestraft worden voor het autoritaire leiderschap in hun land”... Als ze ballen aan hun lijf hebben geven ze openlijk kritiek op de dictators en veranderen ze van vaderland. Politieke vluchtelingen zijn nu meestal enkel de armoezaaiers.
  • Tim Verhaert

    2 jaar geleden
    Veel mensen zien tegenwoordig niet meer hoeveel haat er in deze wereld is. Het is heel triestig allemaal.
  • Lucien Mertens

    2 jaar geleden
    Toch niet zo'n raadsel zeker, sportmensen, ook Russische hebben gevoelens.
  • Johan Aerts

    2 jaar geleden
    Voelt zich mede schuldig aan massa moord wit Rusland en Rusland = 1 tegen Oekraïne. Kan daar niks aan doen maar toont wel dat zij uit het juiste hout gesneden is.