© EPA

Woordvoerder Fillon stapt op na dagvaarding

Thierry Solere, de woordvoerder van François Fillon trekt zich terug uit de campagne voor de Franse presidentsverkiezingen. Dat meldt hij op Twitter. De druk op Fillon om zich terug te trekken uit de Franse presidentsverkiezingen, neemt hiermee verder toe.

Donderdag vond een huiszoeking plaats in de woning van de Franse rechtse presidentskandidaat. Die kwam er op initiatief van de Ocliff, de dienst voor bestrijding van corruptie en financiële vergrijpen. Er werden meerdere documenten in beslag genomen.

Fillon wordt ervan verdacht zijn echtgenote Penelope en twee van zijn kinderen voor de schijn te hebben laten betalen als parlementaire medewerkers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet het eerste ontslag

Nadat Fillon tijdens een persconferentie eerder deze week duidelijk maakte dat hij niet uit de presidentiële race zou stappen, trokken verschillende partijleden hun steun voor Fillon in. De voorbije dagen namen ook een hele rist werknemers van het campagneteam van Fillon ontslag omdat Fillon eerder had beloofd wel uit de race te stappen als hij in verdenking zou gesteld worden.

‘Ik geloof in respect voor het gegeven woord. Dat is onontbeerlijk voor de geloofwaardigheid van de politiek’, aldus Bruno Le Maire, een belangrijke campagnemedewerker woensdag. “In overeenstemming met mijn principes, neem ik ontslag uit mijn functies als medewerker belast met Europese en Buitenlandse zaken in de campagne van François Fillon.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer