Zelensky: “We moeten erkennen dat Oekraïne geen lid van de NAVO kan worden”

Oekraïne moet erkennen dat het lidmaatschap van de NAVO er niet inzit, aldus de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Het is daarom nodig dat Oekraïne zichzelf beter kan beschermen. Ook zijn veiligheidsgaranties nodig, zei hij. Volgens waarnemers lijkt Zelensky daarmee te zinspelen op een mogelijk compromis in het bloedige conflict met grote buur Rusland, die zich altijd heeft verzet tegen een mogelijke toetreding van Oekraïne tot de NAVO.

115 reacties

  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Zalenky heeft grootheidswaanzin gekregen door het hem aangeboden geld van de vS en de EU om toch toe te treden . Ik zou de eer aan mezelf houden en terug in de filmindustie gaan . Er zouden veel minder doden gevallen zijn en hij kan nog in ballingschap gaan . Dat zou pas een oplossing zijn voor Oekraine . De oorlog stopt dan . Kan het als acteur goed uiteggen en speelt perfect zijn rol. Helaas zijn politieke beloften niet geldig als er een haar in de boter komt .
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Tot nu toe heeft hij nog geen verklaring afgelegd waarom hij biljoenen dollars van de USA en Europa ontvangen heeft.
  • jozef frath

    2 jaar geleden
    Hoelang zal europa en navo toekijken hoe burgers afgeslacht worden Dit is geen computerspelletje.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Ik denk dat Zelensky Poetin een koekje van eigen deeg aan het serveren is. Natuurlijk kan Oekraïne vandaag nog geen lid worden, maar morgen (binnen 10 jaar) ... De vijand moet men bekampen met zijn eigen wapens ; leugens in dit geval.
  • Pascal Siongers

    2 jaar geleden
    Daar komt hij nu mee af pffffffff