De Algerijn. ©  rr

Parket moet aantonen hoe het ‘De Algerijn’ identificeerde in dossier Operatie Sky

Antwerpen -

De rechtszaak tegen de bekende drugscrimineel De Algerijn en zijn entourage wordt in september hervat. Het parket bracht ondertussen stukken uit het moederdossier bij om aan te tonen hoe De Algerijn geïdentificeerd werd als gebruiker van Sky ECC.

belga, sare
Bron: BELGA

De correctionele rechtbank van Antwerpen herneemt op 29 september de zaak van een gewezen stadsmedewerkster die vervolgd wordt voor het doorspelen van informatie uit het rijksregister aan het criminele milieu. Het openbaar ministerie heeft de stukken uit het “moederdossier” van Sky ECC intussen toegevoegd aan het strafdossier. Dat gebeurde op vraag van advocaat Sam Vlaminck die de bekende drugscrimineel Mohamed Reda C., alias De Algerijn, bijstaat. Tijdens de behandeling van het dossier in januari was tegen De Algerijn en zijn kompanen Zakaria B. en Muslim I. 37 maanden cel gevorderd. Ook de advocate van Muslim I., Falke Van der Schueren, wilde dat het moederdossier toegevoegd werd.

De zaak draait rond een medewerkster van de stad Antwerpen die uit het rijksregister adresgegevens van bewakers in de haven zou hebben doorgespeeld aan de organisatie van De Algerijn.

De medewerkster werd geïdentificeerd als Jorida P. (27) uit Antwerpen. Ze was benaderd door haar schoolvriend Bajram L. (25), die een kennis is van Muslim I. Die laatste kon gekoppeld worden aan een van de schuilnamen uit een groepchat. Zakaria D. en Mohammed C. zouden de andere deelnemers aan de groepchat zijn geweest. Zij zouden Muslim I. de namen van de havenmedewerkers hebben doorgegeven. 

Het openbaar ministerie vorderde voor P. achttien maanden cel en voor Bajram L. twee jaar cel. Jorida P. en Bajram L. erkenden dat ze in de fout waren gegaan. De drie andere beklaagden betwistten dat zij de gebruikers zijn van de schuilnamen uit de groepchat en vroegen de voeging van het moederdossier. 

De rechtbank vond blijkbaar dat ze een punt hadden, want in een tussenvonnis werd het openbaar ministerie uitgenodigd om bijkomende stukken aan het strafdossier te voegen. Dat is nu gebeurd. De zaak wordt in september hernomen.

LEES OOK. 350 euro per adres: stadsambtenaar riskeert 18 maanden celstraf voor opzoekingen in opdracht van drugscrimineel De Algerijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen