Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Doorsnee energiefactuur op jaarbasis daalt, maar blijft boven de kaap van 5.000 euro

De energiefactuur van een doorsnee Vlaams gezin blijft torenhoog. Wie in februari een contract afsloot, komt uit op een totale gasfactuur van 3.380,90 euro en een elektriciteitsfactuur van 1.705,67 euro. Samen geeft dat 5.086,57 euro op een jaar, zo blijkt dinsdag uit nieuwe cijfers van de Vlaamse energieregulator Vreg. Het totaal is weliswaar gedaald ten opzichte van januari, maar blijft de tweede maand op rij boven de 5.000-eurogrens.

  1. ONZE OPINIE. De nieuwe maatregelen dempen de kostenstijging minder dan misschien verhoopt en kosten de overheid tegelijk veel geld
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. De nieuwe maatrege­len dempen de kostenstij­ging minder dan misschien verhoopt en kosten de overheid tegelijk veel geld

    Derde keer, goede keer? Vandaag geeft de regering-De Croo meer uitleg bij de nieuwe maatregelen om de irrationele facturen te bedwingen. Ze treuzelde — alweer. En dat zorgde voor zenuwachtigheid — alweer. Partijen voelen de angst bij de burgers toenemen — alweer. CD&V-vicepremier Vincent Van Peteghem is anders de rust zelve maar hij oogt ongerust en onrustig. De oranje vicepremier vreest voor gele hesjes. Nu moet de overheid tonen dat ze achter haar burgers staat. Hij is niet alleen. Elke partij sloeg op tafel met de eigen besognes en pijnpunten. Het algemeen belang als de som van de partijbelangen?
  2. Welke jobs worden bedreigd door artificiële intelligentie? En welke zal het net makkelijker maken?
    PREMIUM
    21

    Welke jobs worden bedreigd door artifi­ciële intelligen­tie? En welke zal het net makkelij­ker maken?

    Vreest u - net als 4 op de 10 Belgen - dat artificiële intelligentie zal leiden tot banenverlies, of ziet u eerder een hulp in de technologie? ING België becijferde dat het werk van 3,3 miljoen Belgen de komende jaren te maken krijgt met AI. Welke jobs moeten het meest vrezen? En zal de technologie ons werk in sneltempo overnemen? “De impact zal dezelfde zijn als de intrede van de pc en het internet op de werkvloer.”