Bekendste Russische voetballer Dzyuba weigert voor nationale ploeg te spelen nadat hij eerder Oekraïense spelers van antwoord diende

VoetbalArtem Dzyuba, Ruslands bekendste voetballer, weigert voorlopig nog voor de nationale ploeg te spelen. De Russische kapitein haalt privé-omstandigheden aan: de spits van Zenit heeft vele familieleden in Oekraïne, waar Rusland nu al 20 dagen lang oorlog voert. In afwachting van een beslissing van het TAS (Hof van Arbitrage voor Sport) wordt Rusland geweerd van het WK voetbal eind dit jaar in Qatar.

22 reacties

  • geert Verschelde

    2 jaar geleden
    Had men de Russische sporters af en toe eens buiten Rusland kunnen halen, dan hadden die meer informatie over de inval van Rusland in Oekraïne opgedaan. Die informatie hadden ze dan in Rusland kunnen verspreiden, zodat ook de Russen eens iets anders hoorden dan hun "staatszenders".
  • Veerle Van Damme

    2 jaar geleden
    Dat Russische sporters geweigerd en geboycot worden vind ik niet oke.Omgekeerd zou ik het ook niet leuk vinden om uitgesloten te worden,door iets wat ver boven de hoofden van de gewone burger wordt beslist,gevoerd.Als bv België in oorlog zou liggen met een bepaald land,en wij worden anders behandeld ,uitgesloten als gewone burger,sporter,dan is de kleine man weer de dupe in dit alles.Zoals nu.Wie betaald letterlijk de prijs in dit alles!.Sport en politiek moet gescheiden blijven.
  • Tony Chan

    2 jaar geleden
    Amerika heeft destijds ook Irak binnen gevallen zonder reden. Waarom heeft men geen sancties op de usa gedaan, zoals nu met Rusland?
  • Paul Heyligen

    2 jaar geleden
    Elke Rus die zich actief verzet tegen Poetin is een goeie Rus.
  • joachim albert

    2 jaar geleden
    En niet akkoord met uitsluiting omdat sport en politiek niet vermengd mogen worden? Sport is politiek. Russen moeten volledig uitgesloten worden van toernooien en wedstrijden, ook cultuur, handel, onderwijs, van alles dus. Maar consequent blijven en N-Korea (Z-Korea), Saudie-Arabie (Baghrein en Jemen) ook uitsluiten; Afghanistan is bv anders, daar moet ge sporters en kunstenaars ondersteunen, daar is namelijk geen buitenlandse oorlog gaande.