Apple lanceert belangrijke update iOS 15.4, die heel wat veiligheidslekken van je iPhone oplost

Apple is deze week begonnen met het uitrollen van iOS 15.4, een grondig vernieuwde versie van zijn besturingssysteem. Naast enkele leuke nieuwe features lost de update ook maar liefst meer dan dertig bugs en beveiligingsproblemen op je iPhone op. Zo weet je of jouw toestel compatibel is met iOS 15.4 en hoe het moet installeren.

Waarom moet je iOS 15.4 installeren op je iPhone?

  • De belangrijkste reden waarom je updates op je Apple-toestellen altijd best zo snel mogelijk installeert, is de beveiliging van je iPhone tegen onder andere hackers en spyware.
    • Deze nieuwste iOS 15.4 update zou volgens Forbes bijna 40 beveiligingsproblemen oplossen, waarvan er een aantal zeer gevaarlijk kunnen zijn.
    • Over welke problemen het precies gaat, maakt Apple niet bekend. Wel laat het bedrijf weten dat de veiligheidslekken nog niet zijn misbruikt om actief iPhones aan te vallen. Dat was bij een eerdere fout, die opgelost is met de vorige update iOS 15.3, wel het geval.
    • Experts beklemtonen dat dit ook nu het geval zou kunnen zijn. Enkele van de bugs die verholpen worden in iOS 15.4 maken je iPhone zonder de update zeer kwetsbaar. Het gaat namelijk om een veiligheidslek dat het mogelijk maakt om codes te laten uitvoeren via een kwaadaardige app.

Hoe kan je iOS 15.4 installeren op je iPhone?

  • Apple had aanvankelijk aangekondigd dat het de nieuwste versie van zijn besturingssysteem ten laatste vrijdag zou uitbrengen. Op die dag komt de nieuwe iPhone SE 2022 namelijk op de markt. Maar – zoals vaak het geval is bij Apple – is de software-update dinsdag al beschikbaar gemaakt voor iedereen.
  • Als je niet automatisch een melding krijgt op je smartphone om je besturingssysteem up te daten kan je die installatie handmatig starten in je instellingen.
    • Ga daarvoor naar ‘Instellingen’, klik dan op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Software-update’.
    • Daarna wacht je even tot ‘iOS 15.4’ verschijnt zodat je die update kan installeren.
Meer