De vakbonden spreken van een “vertrouwensbreuk” met Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
De vakbonden spreken van een “vertrouwensbreuk” met Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). © Photo News

Overleg met vakbonden Vlaams overheidspersoneel “in constructieve sfeer” verlopen

Het overleg met de vakbonden van het Vlaamse overheidspersoneel is maandagavond en dinsdagavond “in constructieve sfeer” verlopen. Dat is vernomen van vakbond VSOA. De stakingsaanzegging blijft voorlopig behouden en de bonden wachten nu op een schrijven waarin engagementen geformuleerd worden.

4 reacties

  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Een hoop minder ministers en ook ambtenaren dan zal het wel goedkoper zijn
  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Begin met ambtenaren niet meer vast te benoemen, want eens benoemd werken ze nog amper. En met de helft minder maar die wel goed wetken met de nodige middelen kan het ook zeker zo goed, en veel goedkoper. Er is te veel overheid en regelneverij.
  • willem merken

    2 jaar geleden
    Hoeveel miljoen gaat dat weer kosten?
  • Eduard Pelckmans

    2 jaar geleden
    en nog maar eens nieuwe bijkomende plaatsjes en wiedie dan betalen: wij naturlijk. Het zou beter zijn om in al die regeringen het aantal parlementsleden en de nodige ambtenaren te beperken. In de privé is dat enkel op noodzaak om met het aantal e directieleden, bedienden en arbeiders die nodig zijn om het bedrijf leefbaar te houden. Hoeveel postjes zijn er in de diverse regeringen al toegenomen? Dat cijfer wordt nooit medegedeeld. Zakkenvullen ja dat is het enige.
  1. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    59

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke