Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Aandelenbeurzen New York winnen fors na opmerkingen Zelensky

De aandelenbeurzen in New York zijn met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bood Rusland een opening bij vredesbesprekingen, maar zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin temperde de verwachtingen rond een snel staakt-het-vuren. De prijzen voor olie daalden fors en bij beleggers ebde de vrees weg dat de Federal Reserve de rente in hoog tempo gaat verhogen.

4 reacties

  • Jan hertogs

    2 jaar geleden
    Gans dat opbod van hogere prijzen is kunstmatig
  • Naessens Kristof

    2 jaar geleden
    De Amerikaanse beurzen zijn één grote grap. De oorlog in Oekraine gaat over véél meer. Hoofdzakelijk de de-Dollarisatie die ironisch genoeg door de sancties in versneld tempo geraken. Laatste hoofdstuk hierin: Saoedi-Arabië gaat Yuan ipv Dollars ontvangen voor de handel met China, SA gaat raffinaderijen opzetten in China om Russische olie te verwerken. Men wil geen dollars meer die uit het niets zonder onderliggen waarde bijgedrukt worden, de dollar is een wapen geworden, een misbruik van macht.
  • Linda Wellekens

    2 jaar geleden
    Dat Oekraïne zou moeten inbinden ligt aan de meedogenloosheid van de NAVO ... en dat is pas een schande voor " het vrije westen " ; wat een lafheid om mensen in de steek te laten die vermoord worden en hulp vragen.
  • Ton Erden

    2 jaar geleden
    Ben benieuwd of wij de prijsdaling ook zo vlug gaan zien aan de pomp want opslag rekenen ze meteen door