Cheltenham Festival.
Volledig scherm
Cheltenham Festival. © Photo News

Dierenrechtenorganisatie roept op tot verbod paardensport nadat paard sterft op Engels toernooi: “Maak einde aan deze horror”

Meer sportDroevig nieuws vanop het Cheltenham Festival, een paardrijtoernooi in Engeland. Het paard Shallwehaveonemore liep ernstige blessures op bij een val op de eerste dag en moest geëuthanaseerd worden. Dierenrechtenorganisatie AnimalAid roept om het toernooi en de sport in het algemeen te verbieden.

44 reacties

  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Alleen de abnormaliteiten moeten verboden worden, dan zou de wereld er terug normaal uitzien ! Voorbeelden moeten hier niet worden gegeven, er zijn er genoeg !
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    als ze dit verbieden, dan ook de hondensporten (flyball etc), kattenshows, paardenshows, ALLES met dieren, zwart wit is zwart wit he, dan is er geen ruimte voor grijs. Hetgeen waar ze beter op controleren is de levensomstandigheid/kwaliteit van het dier, dan kunnen ze zien of het inderdaad schadelijk is of niet. Ik weet niet hoe zo'n paard wordt behandeld, maar in engeland zijn dat de heilige koeien van india
  • Dirk Buyck

    2 jaar geleden
    Wat gaan ze nog verbieden , er steven ook mensen in de sport , wielrenners , voetballers enz. .Men zou ook oorlog moeten verbieden , maar dat zijn mensen en geen dieren 🤔😟
  • Nicole Vogelaere

    2 jaar geleden
    Alle sport en manipulatie met dieren zou verboden moeten zijn. Paardrijden heb ik altijd al dierenmishandeling gevonden.
  • Eddy Van De Velde

    2 jaar geleden
    Ze denken aan dieren maar wat met andere sporten, in het bijzonder boksen en andere gevechtssporten, maar ook alle andere sporten. hoeveel wielrenners zijn er al niet overleden door valpartijen. Alle sporten dan maar afschaffen?