Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Shutterstock

Ons brutoloon ging in jaar tijd gemiddeld 5,5% omhoog, en “loonstijgingen zullen nog doorzetten”

Het leven is ongezien duur, maar met de prijzen ging ook ons loon omhoog. In een jaar tijd kwam er bij het brutoloon gemiddeld 5,5% bij, zo berekende Securex. Maar er zijn verschillen. Voor sommige bedienden kwam er al tot bijna 8% bij. Bepaalde sectoren moeten de ‘grote inhaalbeweging’ nog maken. “De loonstijgingen zullen zich de komende maanden algemeen nog doorzetten.”

48 reacties

  • bob jansens

    2 jaar geleden
    wanneer gaat de vivaldi-regering zelf eens wat minder inhalig worden. Indexaanpassing 2% (op het bruto) maw er blijft netto amper 1% over. De mensen gaan nochtans winkelen met hun netto en niet met hun bruto. Graag indexaanpassing belastingvrij.
  • Karla Desmet

    2 jaar geleden
    ma21-ma22: 37,60 euro bruto loonsverhoging. Goeie evaluatie=opslag 0,2% feb22 incl. Voordelen niet bijgerekend - maaltijdcheques, abonnement trein, abo gsm en internet, laptop. Waarvoor ik ook maandelijks een klein bedrag moet betalen. Huishuur: 6% gestegen. Is 60 euro meer huur. Per maand. En dan zwijgen we maar van benzine, gas, elektriciteit. Afijn, ik heb geen slecht loon als alleenstaande. Maar ik betaal véél meer belastingen! En DAT is niet eerlijk.
  • Arthur Tchikaya

    2 jaar geleden
    Met andere woorden 'het zal nooit goed zijn' aan de reacties te lezen. En anderen hebben het automatisch altijd beter zonder dat wij enig inzicht hebben in de realiteit.
  • Joris Claes

    2 jaar geleden
    Is dit zoiets als ons gelukkig maken met een dode mus? Doet me denken aan artikels uit Amerika. "Inflatie is goed".
  • Kris Tyteca

    2 jaar geleden
    Toch opvallend dat de bedienden van de zorg er niet bijstaan, PC 330, die vallen veel uit de boot! Zie ik aan mijn loonstrookjes. Doe zo verder Vivaldi.Meer de Processie van Echternach.