© atv

Antwerpse politie rolt drugsbende op na grootschalige actie: zes cannabisplantages en 190.000 euro in beslag genomen

Een drugsonderzoek van de Antwerpse lokale recherche leidde dinsdagochtend tot de arrestatie van 28 personen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezighoudt met het opzetten van cannabisplantages. Naast zes actieve plantages werden er ook massa’s drugs, geld en wapens aangetroffen.

nelo, sare

Het gerechtelijk onderzoek naar de bende nam meer dan zes maanden in beslag. “Daaruit bleek dat de criminele organisatie in Antwerpen was verankerd, maar dat haar activiteiten zich over het hele land uitstrekten”, vertelt Sven Lommaert, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het speurwerk van de dienst drugs van de Antwerpse lokale recherche bracht een volledig netwerk aan het licht: verantwoordelijken, transporteurs, onderhoudsmannen, bewakers en leveranciers.” Het gaat om personen uit het Albanese milieu.

Dinsdag ging de politie over tot actie: op 38 locaties werden gelijktijdige huiszoekingen uitgevoerd in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Brussel en Namen. “Bij de omvangrijke actie dinsdag werden maar liefst 350 politiemensen ingezet. De Politie Antwerpen kon rekenen op de ondersteuning van vier lokale politiezones, zes federale gerechtelijke politiediensten (FGP’s) en in totaal tien Antwerpse en federale drugshonden”; aldus Lommaert. De actie werd ook gecoördineerd vanuit de lucht, met inzet van de politiehelikopter en drones.

 © Politie Antwerpen

In totaal werden 28 personen gearresteerd, allemaal ouder dan 30 jaar. Drie anderen werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd. De speurders troffen zes cannabisplantages aan, met in totaal 6.400 cannabisplanten. De politie nam verder nog 23 kilo cannabis, bijna 190.000 euro en vijf voertuigen, waaronder een Porsche en een BMW, in beslag. Ook enkele verboden wapens werden meegenomen.

In de aanloop naar de actie van dinsdag werden in gelinkte dossiers reeds acht huiszoekingen verricht waarbij in totaal twaalf verdachten zijn gearresteerd. Daarbij werden ook al zes plantages ontdekt, samen goed voor 4.187 planten en 2,165 kilogram cannabis.

© Politie Antwerpen

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen