Foto Stad Gent

Gentse parochie Sint-Stefanus opgelicht voor 60.000 euro na malafide telefoontjes

De kerkfabriek Sint-Stefanus uit Gent is opgelicht voor meer dan 60.000 euro. De penningmeester van de kerkfabriek schreef het bedrag over na enkele malafide telefoontjes, maar was zich van geen kwaad bewust. Het parket is een onderzoek gestart naar de oplichters.

"Het gaat blijkbaar om een geval van phishing via de telefoon", klinkt het bij schepen Sami Souguir (Open VLD) die op de gemeenteraad kennis nam van het voorval. "De feiten dateren van eind vorig jaar, maar komen nu pas aan het aan het licht. De penningmeester kreeg 7 telefoontjes waarna enkele financiële transfers hebben plaatsgevonden. Het bedrag is uiteindelijk opgestreken door een malafide groepering."

Geen tussenkomst van stad

De kerkfabriek hoopt nu op steun van de stad Gent. Maar schepen Sami Souguir laat weten dat de stad niet tussenkomt: "Wij zijn als stad niet verantwoordelijk, want het gaat niet om een financieel tekort op vlak van onderhoud of investeringen, daarom kunnen wij ook geen geld geven."

"We hopen natuurlijk dat de middelen terugkeren naar de kerkfabriek", verduidelijkt Souguir. "Gelukkig hebben ze meteen de politie en banken verwittigd. Het ideale scenario is nu dat het parket de fraudeurs kan opsporen. Dan kunnen ze het verloren bedrag terugeisen."

Meest gelezen