.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Mathieu Van Winckel / RTBF

Antwerpse moeder die zoon (24) op eigen houtje uit Oekraïne wil weghalen deelt beklijvende video van hem: “Russen houden Wessel al zes dagen gevangen”

“Hoi mama, alles gaat goed (wrijft zenuwachtig aan zijn neus). Euh, ze doen me geen pijn of zo. Ik dacht dat ze me hier voor altijd zouden laten in deze cel. (stilte) Dankjewel.” Een fel vermagerde Wessel de Winter (24) stuurde een aangrijpende Whatsapp-video van exact 14 seconden naar zijn mama Renate. Zij vertrok twee weken geleden op eigen houtje naar Oekraïne om haar zoon te halen. Maar de situatie lijkt complexer dan ooit: Wessel zit in een Russische cel en heeft geen paspoort meer.

16 reacties

  • hugo van der speeten

    2 jaar geleden
    Zal zo maar niet in een cel belanden.Maar dat de plaatselijke bevolking geen doorgang krijgt om steden in Oekraïne te ontvluchten maar gegijzeld worden door het leger van Oekraïne om als schild te dienen tegen Russichse aanvallen mag niet gezegd worden.
  • Vanessa braillon

    2 jaar geleden
    En de Belgische overheid zal wel weer toekijken en niks doen
  • Dimitri Van Den Berge

    2 jaar geleden
    Waarom komt Belgische ambassade niet tussenbeide? Ook dat, wederrechtelijke arrestatie en opsluiting vn 'n niet aan ht conflict deelnemende buitenlandse burger/toerist kan blijkbaar zonder dat er verder gevolg wrdt aan gegeven...en ondertussen maar blijven investeren in ht Poetin-regime (zo hft bvb BNP Paribas vr 367 miljoen aandelen in Russische olie-en gasbedrijven & vr 74 miljoen in Rus. steenkool; & spekt ook KBC de oorlogskas met 23 miljoen aan Russische staatsobligaties. Bron : De Morgen)
  • Bruno Verhofstede

    2 jaar geleden
    Waar is de vader ? Ligt er blijkbaar niet van wakker dat zijn zoon van 24 jaar gevangen zit in een Russische cel. Hollanders …
  • Xavier Devriendt

    2 jaar geleden
    veel succes