Zwembad in Geel graadje lager door stijgende energieprijzen

In het stedelijk zwembad in Geel gaat de stad het 25 meterbad een graad lager zetten. Die beslissing komt er door de stijgende energieprijzen. “Als we niets doen zal de energiekost voor de stad verdrievoudigen”, vertelt Luc Van Laer (CD&V), schepen van Openbare Werken & Patrimonium.

Het water van het stedelijk zwembad in Geel  heeft nu een temperatuur van 29 graden en wordt dus verlaagd naar 28 graden. Het stadsbestuur van Geel nam die beslissing door de stijgende energieprijzen. De stad heeft jaarlijks een budget van 1,2 miljoen euro om alle kosten van de stedelijke gebouwen te dekken, maar door de stijging wordt het budget krap. “Als de stad Geel niets doet, zal die energiekost zelfs verdrievoudigen”, zegt Luc Van Laer (CD&V) schepen van Openbare Werken & Patrimonium bij Radio 2 Antwerpen. 

In de plezierbaden voor kinderen blijft de temperatuur dezelfde, zo'n 30 graden

Schepen van Openbare Werken en Patrimonium in Geel, Luc Van Laer (CD&V)

Sinds 2019 verbruiken stedelijke gebouwen in Geel, zoals scholen, de stadsbibliotheek en het cultureel centrum bijna de helft minder aan elektriciteit. Maar nu zal het stedelijk zwembad ook een graadje lager worden gezet. "Het gaat enkel om het 25 meterbad, de plezierbaden voor kinderen zullen dezelfde temperatuur behouden van zo'n 30 graden." Er zijn niet enkel maatregelen voor de temperatuur van het zwembad, de stad zal in het stedelijk zwembad ook de verlichting vaker uitzetten en meer daglicht gebruiken.

Meest gelezen