10.000ste Oekraïense vluchteling in België geregistreerd

De 10.000ste Oekraïense vluchteling in België werd vandaag/woensdag in het nieuwe registratiecentrum op de Heizel in Brussel geregistreerd. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aangekondigd tijdens een bezoek van koning Filip en premier Alexander De Croo (Open VLD) aan het centrum.

mtm
Bron: BELGA

“Dinsdag werden er 2.000 geregistreerd”, weet Mahdi. “Het proces is versneld. Iedereen die voor de deur stond is door de procedure geraakt. Vandaag/woensdag zullen we waarschijnlijk aan hetzelfde aantal zitten. Van 8 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds zijn de diensten hiermee bezig.”

Het centrum op de Heizel telt 42 loketten, ten opzichte van slechts tien in het voormalige Jules Bordetziekenhuis. Op termijn kan dat zelfs opgeschaald worden naar 62. In totaal zijn er meer dan 230 medewerkers van onder meer de Dienst Vreemdelingenzaken, Fedasil en het Rode Kruis aan het werk.

Iets minder dan een op de drie geregistreerde Oekraïense vluchtelingen vraagt huisvesting aan. De anderen die zich op de Heizel laten registreren hebben al een adres waar ze terechtkunnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen