Foto: Belga

Twee jongeren opgepakt na home-invasion bij 12-jarige jongen uit Berlare

De politie van Berlare-Zele heeft twee jongeren opgepakt die vorige week betrokken waren bij een home-invasion in Berlare. Een van hen was minderjarig, hij werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling. De meerderjarige verdachte werd op vraag van het parket aangehouden.

Vorige week woensdag werd een jongen van 12 in de namiddag overvallen in zijn eigen woning. De jongen was toen alleen thuis en zag 2 jongeren vanuit een aanpalend bos de tuin inwandelen. Ze droegen beiden een mondmasker en een hoodie (sweater met kap). De jongen werd bedreigd met een hamer. Nadien werd hij geblinddoekt en moest hij zijn gsm afgeven, waarop de jongeren het huis doorzochten.

Gerechtelijk gevolg

Een van de daders was minderjarig, hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter. De andere dader was meerderjarig en moest verschijnen voor de onderzoeksrechter, daar werd hij op vraag van het parket aangehouden. Beiden zijn geplaatst in een gesloten jeugdinstelling in de gevangenis van Dendermonde.

"Dat een 12-jarige jongen zo hard wordt aangepakt, is echt onaanvaardbaar", reageert burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD). "Maar we zijn wel tevreden dat de politie zo snel werk kon verrichten. We hopen dan ook dat justitie zwaar gevolg zal geven aan deze feiten."

Meest gelezen