Zakia Khattabi.
Volledig scherm
Zakia Khattabi. © Photo News

Khattabi wil dat België tegen opname gas en kernenergie in Europese taxonomie stemt

Federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) roept de gewesten op om zich te verzetten tegen de opname van gas en kernenergie in de Europese taxonomie, een overzicht van activiteiten die de EU op weg moeten zetten naar klimaatneutraliteit. 

30 reacties

  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    De terugkeer van de Leuvense stoof is nabij. Hoe zijn we toch in deze rommel terecht gekomen ? Ik zou zeggen: doe de diesel en benzine nog maar eens x2 en x3, misschien dat we dan eindelijk eens minder gaan rondtrekken...
  • Miguel Duro Gonzalez

    2 jaar geleden
    Geef mij een waardig alternatief voor aardgas. 1.Wat doe ik met mijn gashaard? Theelichtjes inzetten? Een beetje gezelligheid is natuurlijk een luxeprobleem. 2.Geen 2 jaar geleden een HR+ gasketel moeten vervangen door een condensatieketel. En nu? Alle vloeren openbreken om 2x zo veel radiatoren te plaatsen, voor een energieverslindende lucht/water warmtepomp? Of de muren openbreken om een lucht/lucht warmtepomp te plaatsen die de hele tijd staat te blazen en stof in het rond te jagen.
  • Joannes Maes

    2 jaar geleden
    Men heeft meer afval van gas centrales dan van kernenergie centrales, de massa nucliaire afval komt van de medische sector, deze cijfers vind men zo terug, even gericht surfen. Dus wat Khattabi uitkraamt is weer puur voor ergens iets op te rapen.
  • johanneke li

    2 jaar geleden
    gas mag er niet in, maar kernenergie moet er wel in!
  • Bart De Bondt

    2 jaar geleden
    Ze mogen deze GRATIS komen installeren. Win/Win. Nee ik ga geen groene schulden aan.