©  EPA-EFE

Model Bella Hadid kreeg neuscorrectie op haar 14e en heeft daar spijt van

Topmodel Bella Hadid (25) heeft spijt dat ze op haar veertiende plastische chirurgie onderging. Dat heeft ze gezegd in een interview met Vogue. In datzelfde interview sprak ze over de moeilijkheden waar ze mee te maken krijgt in de modesector. “Ik had altijd het gevoel dat ik geen recht had om te klagen, dus ook niet om hulp te zoeken.”

Hadid betreurt dat ze op veertienjarige leeftijd een neuscorrectie onderging. Dat zegt ze tegen Vogue. “Ik wou dat ik de neus van mijn voorouders had gehouden,” zei ze. “Ik denk dat ik erin gegroeid zou zijn.” Volgens tal van andere geruchten zou een neuscorrectie niet de enige ingreep zijn die het model onderging. Maar de 25-jarige ontkent. “Mensen hebben altijd iets te zeggen, maar wat ik te zeggen heb, is dat ik altijd verkeerd begrepen ben in mijn sector en door de mensen om me heen.” 

In het interview gaat Hadid ook verder in op de burn-out die ze vorig jaar doormaakte en waar ze zich ook voor liet behandelen. “Er waren mensen online die zeiden: Je leeft dit geweldige leven, dus hoe kan je dan klagen? Ik had altijd het gevoel dat ik niet het recht had om te klagen, wat betekende dat ik niet het recht had om hulp te zoeken, wat mijn eerste probleem was.”

Het model zou tijdens het interview ook doelen op “meerdere jeugdtrauma’s”, maar gaf ook vooral aan dat het werken in de mode-industrie zijn tol eist. Er zou de afgelopen jaren wel al wat vooruitgang geboekt zijn in de sector, maar toch moet er volgens haar nog veel verbeteren. “Mode kan je maken of je breken”, zei ze. “Eindelijk spreken meisjes zich uit over sample sizes, maar toen ik zeven jaar geleden voor het eerst begon, paste ik niet in Saint Laurent. En ik herinner me dat een stylist het over mijn gewicht had omdat ik mijn rits niet dicht kreeg. Terugkijkend denk ik, ja, want een Saint Laurent-sample size van op de catwalk was gewoon geen echte maat voor iemand. Maar dan denk je dat er iets mis is met je, en niemand om je heen zegt: Nee, nee, je bent in orde, maak je geen zorgen, het is een kleine maat.”

Hadid sprak zich ook uit over haar zus en collega-model Gigi (26). “Ik was de lelijkere zus. Ik was de brunette. Ik was niet zo cool als Gigi, niet zo extravert”, zei ze. “En helaas: als je dingen zo vaak te horen krijgt, ga je het gewoon geloven. Ik vraag mezelf altijd af hoe een meisje met ongelooflijke onzekerheden, angst, depressie, lichaamsbeeldproblemen, eetproblemen, die het haat om aangeraakt te worden, die intense sociale angst heeft ... in deze business is terechtgekomen. Maar door de jaren heen ben ik een goede actrice geworden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer