©  BELGA

Stunt op het Lisp: Lierse wint op een diefje, Westerlo pakt 0 op 6 met titel in zicht

De titelstress slaat plots toe bij Westerlo. Het kampioenschap is in zicht, maar opeenvolgende nederlagen tegen rode lantaarn Virton en een Lierse uit vorm behoorden duidelijk niet tot de plannen. Dankzij een onwaarschijnlijke blunder van doelman Jensen won Lierse de inhaalmatch van woensdagavond op een diefje met 1-0.

Yannick Lambrecht

Cijfers zeggen niet alles, maar soms toch behoorlijk veel. De verhouding qua balbezit in de eerste helft: 20-80 procent. Om maar even duidelijk te maken dat de Kemphanen alles volledig onder controle hadden. Dat ze toch bij 1-0 tegen een quasi machteloos Lierse richting kleedkamer afdropen, hadden ze dan ook vooral aan zichzelf te danken.

Cadeau voor Van Acker

Westerlo kampeerde op de helft van de thuisploeg en versierde zo een handvol doelrijpe kansen. Op een kopbal van Daci moest doelman Teunckens een eerste echte redding verrichten, een lage schuiver van Van Eenoo zag hij rakelings naast zijn paal vliegen. Foster was nog de gevaarlijkste man. Een penalty voor truitjetrek van De Schrijver kreeg hij echter niet en toen hij aan de rand van de kleine backlijn een afweken voorzet in zijn voeten kreeg, mikte hij in alle haast recht op Teunckens. Een gebrek aan efficiëntie dat de bezoekers luttele minuten later erg duur kwam te staan.

Aangezien Lierse vrij letterlijk nog niet met de bal over de middenlijn was geraakt, had doelman Jensen ‘m ook nog niet geraakt. Toen het op slag van rust eindelijk zover was, ging het gruwelijk mis. De Westelse goalie kwam nog goed uit op een lange bal, maar speelde vervolgens – mede door de druk van Limbombe – pardoes in de voeten van Van Acker. Die nam het cadeau in dank aan en legde de onverwachte openingstreffer binnen in een lege goal: 1-0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  BELGA

Ongeloof

Het ongeloof was groot. In het hele stadion, maar vanzelfsprekend vooral bij die van Westerlo. Ze konden niet anders dan alles in de aanval gooien tijdens de tweede helft, maar de plotse dreun en de tikkende klok deden hun voetbal weinig goeds. Daci mikte van dichtbij over, De Cuyper schreeuwde het uit toen een zoveelste voorzet niet op de juist plaats belandde. Paniek alom.

 ©  BELGA

Het thuispubliek – dat zondagavond nog shame on you van de tribunes deed rollen na al de achtste thuismatch zonder zege – voelde dat er een stunt in de maak was en zette zich nu wel vol achter de ploeg. Iedereen veerde recht toen Limbombe een snelle counter met een borststoot afrondde voor de 2-0, maar dat feestje ging niet door. De bal was namelijk buiten de lijnen gegaan voor Poelmans zijn puike voorzet verstuurde. Geen assist, geen goal. Ook geen drama, want Lierse weerstond het slotoffensief van Westerlo en had aan dat ene cadeau genoeg om met 1-0 te winnen. Voor het eerst sinds 24 september mocht het Lisp nog eens zegevieren.

Westerlo zal zich nu toch snel moeten herbronnen. 0 op 6 tegen Virton en Lierse, dat zijn niet de resultaten van een toekomstige kampioen. Westerlo kán zondag wel nog altijd kampioen worden: als het zelf wint tegen ditzelfde Lierse en dichtste achtervolger RWDM dat niet doet tegen Virton.

LEES OOK. REACTIES. Lierse feest: “Op een diefje gewonnen” & Westerlo baalt: “Geen last van titelstress”

 ©  BELGA

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws