Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

E-steps aan banden gelegd: “Onbegrijpelijk. Ze moeten gewoon uit verkeer gehaald worden”

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de e-steps. Maar er gebeuren te veel ongevallen met zware letsels als gevolg. Dus is het tijd voor strengere regels. In het nieuwe verkeersreglement van de Federale en de Vlaamse regering staat dat wie jonger is dan 16 jaar niet meer met de elektrische step op de openbare weg mag en dat het verboden wordt om op het trottoir te rijden. Het dragen van een helm wordt dan weer niet verplicht. “Onbegrijpelijk”, vindt Ignace Demeyer, spoedarts in het OLV Ziekenhuis van Aalst.

42 reacties

  • Fredje Mebis

    2 jaar geleden
    Een nummerplaat der op
  • John De roo

    2 jaar geleden
    Met de speedelec aan 45 per uur is geen probleem maar 20/uur met een step gaat men over zagen. En maar klagen over het milieu tegelijkertijd. Dat er regels moeten zijn akkoord maar hier gaat men alles op zijn Belgisch terug kapot reglementeren. Een step is een perfect alternatief om volledig mobiel te zijn , opvouwbaar en makkelijk mee te nemen op bus, tram , trein. Het verzuurde percentage vd bevolking moet het weer voor iedereen om zeep helpen.
  • Jacqueline Neirinckx

    2 jaar geleden
    Die brol suist onverwacht en geruisloos voorbij. Ze lappen alle reglementen aan hun laars. Met TWEE op 1 step. Weg er mee. .
  • patrik van moerkercke

    2 jaar geleden
    Waar blijft het verstand van onee minister, regering Was uitgelezen moment om helm te verplichten Wat een dwaas argument van onze minister Zullen weer eerst dodelijke ongevallen moeten gebeuren
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Hoe kleiner de wielen, hoe slechter wegligging, stabiliteit en veiligheid.
  1. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.
  2. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan