Gezamenlijke live tv-show op Eén, VTM en Play4 in het teken van steun voor Oekraïne. - VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis willen de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.
Volledig scherm
Gezamenlijke live tv-show op Eén, VTM en Play4 in het teken van steun voor Oekraïne. - VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis willen de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12. © © VRT

Toon vandaag uw hart voor Oekraïne: “Alleen al voor noodhulp honderden miljoenen nodig”

Wie vandaag radio, televisie of nieuwswebsite open zet, ontsnapt er niet aan: de Vlaamse radio- en televisiezenders zetten hun schouders onder de hulpactie Oekraïne 12-12. Er komt een gezamenlijke tv-show op VTM, Play4 en Eén en de radiozenders gaan vanop de Groenplaats in Antwerpen 15 uur lang radiomaken om geld in te zamelen voor de oorlogsslachtoffers. “De focus ligt eerst op noodhulp: voedsel, maar absoluut ook bescherming van vluchtelingen”, klinkt het bij het consortium.