© Rdr

“Werknemers van omliggende bedrijven blijven best thuis”, zware bedrijfsbrand op industrieterrein in Opglabbeek

Oudsbergen -

Op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek woedde vanmorgen een zware brand bij wegenbouw Hoogmartens. Dit zorgde voor een grote rookontwikkeling, maar die is inmiddels sterk afgenomen. Omwonenden worden wel nog opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. Het verkeer op de Weg naar Zwartberg, de N76 en Opglabbeek centrum zit strop. Bestuurders schakelen het ventilatiesysteem van de auto best uit. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De brand woedde bij wegenbouwbedrijf Hoogmartens. “Om 4u10 heeft de alarmcentrale ons verwittigd”, zegt Tom Hoogmartens. “In het naastliggende bedrijf Limoco merkte de poetsvrouw de brand op. Zij alarmeerde de brandweer en om 4u30 waren de eerste korpsen aanwezig. Op dat moment gingen de vlammen al door het dak. Er valt niks meer te redden. We zoeken oplossingen om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan. Onze IT- en HR-managers doen er alles aan om weer operationeel te worden zodat onze mensen door kunnen werken aan de lopende projecten.”

 ©  Hulpverleningszone Oost-Limburg

Naast de burelen en achterliggende gebouwen zijn er ook een aantal voertuigen in de brand gebleven. De brandweer laat het bedrijf gecontroleerd uitbranden. Volgens burgemeester Marco Goossens is de brand onder controle. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit zou zich beperken tot de bedrijfssite van Hoogmartens zelf. De brandweer en gemeente Oudsbergen volgen het de komende uren verder op.

(lees verder onder de foto’s)

 ©  SK

 ©  Rdr

De Industrieweg-Noord is afgesloten en dit zorgt voor grote hinder in de omgeving. De gemeente voorziet een omleiding op het industrieterrein.

Hoogmartens Wegenbouw was actief in Meeuwen, maar verhuisde in 1986 als een van de eerste bedrijven naar het nieuwe industrieterrein in Opglabbeek. In Opglabbeek zijn er 80 mensen aan de slag. Het bedrijf heeft ook een Nederlandse vesting in Venlo.

Het bedrijf is sinds 1962 actief in de wegenbouw. Grootvader Jaak is de stichter, zoon Stefan en nu kleinzoon Tom. Het bedrijf wil zo snel als mogelijk aan de slag. Enkele voertuigen bleven in de brand. Het overgrote deel staat op parking achter het bedrijf en heeft geen schade. De brand is aan de achterzijde ontstaan. De oorzaak is niet duidelijk en zal door exporten onderzocht worden.

 ©  rdr

 ©  rdr

 ©  rdr

 ©  rdr

 rdr/maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer