Alexandr Dolgopolov ©  Getty images

Ex-tennisser Alex Dolgopolov naar Kiev om zijn land te verdedigen

Ex-tennisser Alex Dolgopolov keert terug naar zijn geboortestad Oekraïne om er de wapens op te nemen. Dat deelde de 33-jarige Oekraïner woensdag via zijn sociale media mee.

Bron: Belga

Op Twitter postte Dolgopolov een foto van een kogelvrij vest, helm en geweer. “Vroeger waren het rackets en snaren, nu is het dit...”, schreef hij erbij. Dolgopolov slaagde erin zijn moeder en zuster in Turkije in veiligheid te brengen, nog voor de Russische invasie begon. “Nu keer ik terug naar Kiev om er zo goed als ik kan te helpen mijn land te verdedigen. Een ex-soldaat heeft me op vijf à zeven dagen tijd geleerd hoe een wapen te gebruiken. Ik ben op een week tijd geen Rambo geworden, maar zal mijn plan kunnen trekken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dolgopolov zette in mei vorig jaar wegens een aanhoudende polsblessure noodgedwongen een punt achter zijn tennisloopbaan. Hij won drie ATP-toernooien (Umag 2011, Washington 2012, Buenos Aires 2017) en schopte het tot de dertiende plaats op de wereldranglijst (in januari 2012). Een kwartfinale op het Australian Open van 2011 is zijn beste resultaat op een Grand Slam. Met Xavier Malisse won hij in 2011 het dubbelspel op Indian Wells, in een finale tegen de Zwitsers Roger Federer en Stan Wawrinka. AVW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER