Waaghals Mohoric wint Milaan-Sanremo in afdaling van de Poggio, met dank aan ‘dropper post’: “Mijn verstand op nul gezet en geprobeerd niet te vallen”

Milaan-SanremoMatej Mohoric heeft Milaan-Sanremo gewonnen na een waanzinnige afdaling van de Poggio. De Sloveen overleefde een spervuur aan aanvallen bergop en kwam na een razende tocht naar beneden alleen binnen in Sanremo. Anthony Turgis kwam als tweede binnen, Mathieu van der Poel werd derde. 

52 reacties

  • Hedwig Beernaert

    2 jaar geleden
    1) Roglic heet Parijs - Nice gewonnen dankzij W. Van Aert 2) W. Van Aert heeft Milaan - San Remo verloren dankzij Roglic
  • Francis smet

    2 jaar geleden
    Met dank aan de dropper ? Denk meer met dank aan de motor die hem op sleeptouw heeft genomen. Daarna heeft hij veel geluk gehad en goede engelbewaarder, of men had hem kunnen bij elkaar vegen. Dit was meer geluk dan kunde ! En wat Roglic aangaat, als Wout nu nog niet door heeft dat dit een vals persoon is weet ik het ook niet. In Parijs-Nice zorgt Wout in de laatste rit dat Roglic deze rittenwedstrijd wint. In Milaan-Sanremo geen Roglic te zien om Wout te helpen. Nee liever Mohoric !
  • Michel Wellens

    2 jaar geleden
    Wout mistte Tiesj Benoot als helper. Dat Roglic geen helper is voor Wout is opnieuw bewezen.
  • Marc Moreau

    2 jaar geleden
    Nut van dropperposten bij afdalingen bij wegkoersen? Heb er sterk mijn twijfels over. Deze zijn ontworpen voor technische afdalingen, singletracks bij het mountainbiken, waarbij de fiets constant in beide richtingen moet worden platgelegd. Door het verlagen van het zadel ,zit dit hierbij minder in de weg tussen de dijen. Op papier nuttig, maar eerlijk gezegd denk ik dat Mohoric veel geluk heeft gehad. Bij MTB afdalingen wordt er meer met de fiets gespeeld, bij afdalingen niet.
  • Ivan Beelaert

    2 jaar geleden
    Waar was die Roglic om zijn ploegmaat te helpen in de finale,is één maal op de kop gaan rijden ,200meter en het vat was af of is er daar iets meer aan de hand.