Zware brand op industrieterrein in Oudsbergen: asbest vrijgekomen en veel verkeershinder

Vanochtend was er een zware brand bij het bedrijf Hoogmartens op het industrieterrein in Oudsbergen. Er was veel rookontwikkeling, maar de brandweer heeft de brand ondertussen onder controle. Er is wel asbest vrijgekomen, maar alleen op de bedrijfssite. Er was vanmorgen ook veel verkeershinder.

De melding van de brand kwam rond 4.15 uur vannacht binnen bij de brandweerzone Oost-Limburg. De brandweer heeft de brand bij het bedrijf Hoogmartens Wegenbouw ondertussen onder controle. Volgens burgemeester Marco Goossens (CD&V) was er niemand in het bedrijf aanwezig en zijn er geen gewonden. 

Rond 9 uur was het grootste deel van de brand geblust, maar de brandweer meldt dat er nog verschillende uren nageblust moet worden, met lichte rookhinder tot gevolg. Heb je last van de rook of geur, hou ramen en deuren nog toe en laat ventilatie uit.

 

Asbest

Bij de brand kwam er asbest vrij via 1 afdak van het getroffen bedrijf Hoogmartens Wegenbouw. "Onze eerste metingen wijzen uit dat de asbestvervuiling beperkt bleef tot de bedrijfssite van Hoogmartens Wegenbouw zelf. " Brandweer en gemeente Oudsbergen volgen dit de komende uren verder op. Omliggende bedrijven en buurtbewoners moeten geen actie ondernemen.

De rookhinder is sterk afgenomen, toch vraagt de brandweer aan buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden.  Ook ventilatiesystemen worden best uitgeschakeld.

Verkeershinder

In de omgeving is ook veel verkeershinder.  Vooral op de Weg naar Zwartberg, de N76 Weg naar Meeuwen en Opglabbeek centrum. "Werknemers van de omliggende bedrijven in de buurt blijven voorlopig best thuis, contacteer je werkgever", is te lezen op de Facebookpagina van brandweerzone Oost-Limburg. "De site van BEWEL blijft vandaag de hele dag gesloten."

Meest gelezen